Előkerült a legrosszabb forgatókönyv – Orbánék miatt bukhatunk mindent!

Úgy látszik Magyarország és Lengyelország végleg kihúzta a gyufát az uniónál, legalábbis erről tanúskodik az Európai Parlament egyik alelnökének szerdai nyilatkozata, mely szerint a folyamatos jogsértések, a jogállamiság semmibevétele miatt keményen kell fellépni az említett országokkal szemben.

Katarina Barley a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak adott interjújában kijelentette, hogy az EU-s pénzügyi támogatások jelenthetnek hatékony eszközt arra, hogy a jogállami elveket tiszteletben tartsák,

ezért pedig az olyan tagállamokat, mint Magyarország és Lengyelország, “ki kell éheztetni pénzügyileg”.

Az atv.hu közlése szerint az alelnök kiemelte, hogy az említett két tagállamban különösen súlyos a helyzet, mivel a jogállami elvek megsértése nem egyedi, elszigetelt esetekre korlátozódik, hanem rendszerszerű.

A Deutschlandfunk hírportálján közölt összefoglalóban kiemelik, hogy a Német Szociáldemokrata Párt politikusa megerősítette azt a bejelentést, melyet az EP négy legnagyobb frakciója közölt korábban. Ebben arról van szó, hogy megakadályozzák a 2021-ben kezdődő hétéves ciklusra szóló EU-s költségvetés elfogadását, amennyiben abban nem fog egyértelműen szerepelni, hogy büntetőintézkedések járnak a jogállamiság megsértéséért.

“Ha most feladjuk, akkor hét éven keresztül olyan viszonyok lesznek Európában, amelyeket nem akarunk, amelyeknek semmi közük nincs az EU értékeihez”

– tette hozzá Katarina Barley.

Az EP-alelnök elutasította továbbá azt a kompromisszumos javaslatot is, melyet a jogállamiság biztosítását szolgáló mechanizmusra tett a német szövetségi kormány. Mint mondta, a javaslat szerint csak akkor járna büntetés a jogállami elvek megsértéséért, ha az EU-s támogatásokat érintene, ennek következményeképp pedig “a mechanizmus lassan teljesen erőtlenné válik”.

A Katarina Barley által felvetett módszer eredményes lehet, hisz attól függetlenül, hogy Orbánék folyamatosan támadják az uniót és megpróbálják elhitetni választóikkal, hogy egy árnyékhatalom érdekeit képviselik annak vezetői, minden további gond nélkül elfogadják az EU nyújtotta támogatásokat, melyből a NER emberei gazdagodnak.

Azonban szem előtt kell tartani azt is, hogy az ilyen kemény szankciók bevezetését valószínűleg nem az EU-s támogatásokon élősködő oligarchák sínylenék meg, hanem a nép, akik már így is megszenvedik a jelenlegi hatalom kormányzását és döntéseit.

Ezért pedig olyan módszert kell kidolgozni és elfogadni, ami sikeresen meggátolná a jogállamiság lerombolását, a rendszerszerű visszaéléseket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!