Beismerték az összeomlást: eddig nem látott orvosi béremelésről tárgyal a kormány

Felér egy beismerővallomással az a tény, hogy a kormány az eddig csak támadott Magyar Orvosi Kamara javaslatáról kezdett el tárgyalni az orvosi béreket illetőleg. Valamit tenni kell, ha meg akarják állítani az orvos elvándorlást. Ha még meg lehet egyáltalán.

A koronavírus második hulláma megmutatta, hogy semmit sem ér a legmodernebb műszerekkel felszerelt kórház, a 16 ezer lélegeztető gép sem, ha nincs orvos és szakápoló aki azt kezeli. Az összeomlás közeleg, folyamatosan jönnek segélykiálltások a kórházakból. Ha nem tesz semmit a kormány, akkor nem marad lassan orvos Magyarországon, olyan mértékű az orvosok külföldre vándorlása.

Jelentős késéssel ugyan, de a kormány elkezdett az orvosok bérrendezéséről tárgyalni, ráadásul az eddig politikai elfogultsággal vádolt Magyar Orvosi Kamara javaslata alapján. A kiszivárgott hírek szerint

nincs idő tökölésre, az orvos bérek megduplázása van napirenden!

Pontosabban 120 százalékos emelésről van szó, de hivatalos bejelentés híján csak találgatni lehet, hogy egy, vagy több lépcsőben kerül-e megvalósításra, bár a kormányközeli média egy ideji 80 százalékos emelésről, majd 2023-ig pedig a maradék 40 százalékról adott hírt.

Azt viszont ne kérdezze senki, hogy vajon miért Pintér Sándor belügyminiszter, és miért nem az egészségügyért felelős vezető koordinálja annak a munkacsoportnak a munkáját, amely az egészségügyi bérek rendezését készíti elő. Az is kérdést vet fel, hogy miért tagja a bizottságnak Takács Tibor rendőr vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ főigazgatója, vajon mi köze van egy terrorelhárítónak az orvosi bérekhez. Hacsak nem az indokolja a részvételét, hogy a tervek szerint a

hálapénz elfogadása és adása is szigorúan büntetendő cselekmény lesz!

“Az orvostársadalomnak nagyon régi, jogos igénye teljesül ezzel, ahol a pénzt az orvosok kapják, de a nyertes a magyar társadalom lesz, hiszen lesz itthon orvos, lesz kipihent orvos, aki nem három állás után esik be a negyedikbe. Ez egy rendkívül fontos lépés lesz a magyar egészségügy történetében és végre a nagy-nagy terhet a hálapénz is levethetjük magunkról – mondta Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Kincses szerint nem csak egy bér javaslatot tettek le az asztalra, de komplex, a rendszer egészét átalakító módosításokról is szó esett az egyeztetéseken. Egységesített foglalkoztatási jogviszonyok, átlátható és nem manipulálható várólisták, megemelt alapbér és csökkentett pótlékok, mind szükségesek ahhoz, hogy a mainál jóval hatékonyabban működhessen a rendszer.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!