Hatalmas pofont kapott Orbán – Nem erre a reakcióra számított a bizottsági elnöktől!

Orbán Viktor nagyon felmérgelte magát azon, amit Vera Jourová a Spiegelnek adott interjújában mondott. Az értékekért és átláthatóságért felelős alelnök azt találta mondani, hogy a magyar miniszterelnök “beteg demokráciár épít”. Orbán sértődöttségében levélben kérte Ursula von der Leyen-től Jourová távozását a bizottságból.

A bizottsgi elnök végül egy szóvivőn keresztül üzente meg válaszát Orbán Viktor levelére, miszerint

Vera Jourová továbbra is a teljes bizalmát élvezi.

Ursula von der Leyen azt is közölte, hogy a jövőben is szorosan együtt fog dolgozni Jourovával a jogállamisági ügyekben, függetlenül attól, hogy ez nem tetszik a magyar kormányfőnek.

Tehát hiába hisztizett Orbán, hogy az alelnök kijelentésével megsértette az egész magyar népet, ezt a fideszeseken kívül senkisem látja így. A beteg demokrácia építésével Jourová csak Orbánt és embereit minősítette, nem pedig az ország lakosságát.

Ráadásul úgy látszik, hogy a miniszterelnök ismét túlbecsülte befolyását az unióban, mivel követelése süket fülekre talált.

Nemhogy nem menesztik az alelnököt, de még felelősségre se vonják kijelentéséért, így Orbánnak sajnos bele kell törődnie, hogy nyugaton még teljes a szólásszabadság.

A miniszterelnök természetesen arról is írt a bizottsági elnöknek írt levelében, hogy a történtek után a magyar kormány megszakítja a kommunikációt a biztossal. Bár a hatalmas sértődöttség mögött más indokok lapulhatnak meg, melyekről korábbi cikkünkben írtunk.

Az Euronews tudósítója megkérdezte, hogy Jourová véleménye a magyar demokrácia beteg voltáról hivatalos álláspont-e, és ezt a Bizottság általában is képviseli-e. Erre a bizottsági szóvivők közölték, hogy a magyar jogállamiság helyzetéről a szerdán megjelenő jelentésben írnak majd, és az abban foglaltak tekinthetők a Bizottság hivatalos álláspontjának – közölte a 444.hu.

Orbán megsértődött: ennél szánalmasabb levelet még sosem küldött Brüsszelbe

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!