Varga Judit teljesen kiakadt mert beszóltak Orbánnak!

Varga Judit és Orbán Viktor Fotó: Varga Judit/Facebook

Nem először fordul elő, hogy Orbán Viktor politikáját kritizálják az Európai Unió magas beosztású személyei, azonban úgy látszik Varga Judit szemében Vera Jourová most túllőtt a célon.

Az igazságügyi miniszter szerint az Európai Bizottság alelnöke kijelentésével megsértette egész Magyarországot és annak összes polgárát azzal, mikor a Spiegelnek adott interjújában azt találta mondani, hogy

Orbán Viktor beteg demokráciát épít.

A miniszter úgy értelmezi, hogy ez nyílt támadás Magyarország ellen, ami azonban teljesen összeegyeztethetetlen az európai értékekkel. Varga Judit szerit tehát az egyetlen megoldás az lenne, ha Vera Jourová azonnali hatállyal lemondana posztjáról – közölte a 444.hu.

Egyébként az igazságügyi miniszternél az verte ki a biztosítékot, hogy az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa a Spiegelnek adott interjújában ellőtt egy közepes szóviccet, mellyel Orbán politikáját jellemezte: “a cseh liberális politikus azt mondta, Orbán szeret arról beszélni, hogy illiberális demokráciát épít Magyarországon,

de ez szerinte nem illiberal democracy, csak “ill democracy”, vagyis beteg demokrácia”.

Jourová már többször is kihúzta a gyufát az Orbán-kormánynál, mikor például aggodalmát fejezte ki a felhatalmazási törvény kapcsán, fake news-nak nevezte az egyik nemzeti konzultációban feltüntetett EU-s állításokat, valamint ezeket még azzal is tetézte, hogy szolidaritásáról biztosította az Index korábbi dolgozóit.

Ha pedig azt vesszük alapul, hogy ki mit mondott a másikra, akkor szerintem a Fidesz-KDNP-ben nem sokan maradnának, hisz hazai és nemzetközi szinten is mindenkit keményen bírálnak, akik nem értenek egyet velük!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!