Olyat mondott Szijjártó, hogy Müller Cecília is hanyatt esett tőle

Szijjártó Péter kép // Daily express

A koronavírus járvány második hullámának közepén még mindig van olyan kormánytag, aki azt sem tudja, melyik műsorban van. Jó lenne, ha Szijjártó Péter néha kiszállna a helikopterből, és nem beszélne hülyeségeket.

A Külgazdasági és külügyminiszter tgenap bejelentette, hogy október 1-e után is marad a határzár, mert

el kell vágni a vírus utánpótlását!

Szijjártó Péternek ideje lenne felébrednie, mert ezen már rég túl vagyunk, jelenleg nem a behurcolással, hanem a vírus itthoni terjedésével van komoly probléma. A helyzet sokkal inkább az -ha ez a helikopterből nem is látszik, hogy sokkal nagyobb ma a fertőzés esélye egy kórházlátogatáskor, mint egy külföldi útról visszatérve.

Oroszi Beatrix, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezető epidemiológusa már a nyár végén azt közölte, hogy augusztus első négy hetében az 1853 új esetből csupán 163 megbetegedés volt köthető külföldi fertőzéshez, és mostanra már ez az arány a 10 százalékot sem éri el, ezért

nem biztos, hogy a határok lezárása hatékony eszköz!

Szijjártó az indoklásában gyorsan adott is magának egy pofont, mert miután kifejtette, hogy egész Európában mennyire romlik a helyzet, köztük a szomszédos országokban (Szlovákia újra rendkívüli állapot bevezetését fontolgatja), gyorsan hozzátette, hogy a visegrádi országokra vonatkozó enyhébb szabályozás nem fog változni a jövő hónaptól kezdve.

Mindezzel az a fő probléma, hogyha egy kormánytag egy mondaton belül mond ellent önmagának, ha egyszer a kormányfő látványosan maszkban jelenik meg, majd utána a hivatalos tájékoztatás szerinti veszélyes helyzetben pedig nem, akkor nagyjából mindenki magasról fog tenni az összes védő intézkedésre. Az pedig emberéletekbe fog kerülni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!