Bukta az Operatív Törzs tájékoztatóján – Már az elhangzott kérdés is hazugság!

Forrás: MTI

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatójának menete, hogy a szerkesztőségek reggel 9 óráig elküldik kérdéseiket, melyeket az illetékesek átnéznek, kiválogatják őket, és az arra érdemeseket beolvassák majd megválaszolják. Látszólag ez történt a 444.hu kérdésével is, ami egy hét elteltével került elő.

A lap feltett kérdései úgy látszik sokáig nem mentek át Kovács Zoltán államtitkár rostáján, majd végül váratlanul Kiss Róbert alezredes bejelentette, hogy “a szociális intézmények lakóira vonatkozó tesztelések kapcsán küldött megkeresést a 444. A kérdése: mikor kerülhetnek vissza a betegek a kórházból az intézménybe?

A portál közlése szerint tényleg szerepelt a kérdésükben a szociális intézmények, a kórház és a teszt kifejezés, de a sajtótájékoztatón elhangzott szöveg, teljesen eltért az eredetitől:

“A szociális intézmények öt napon belül elvégzett két negatív eredményt adó PCR-teszthez kötik azt, hogy visszafogadjanak kórházban ápolt gondozottat. A tesztkapacitások leterheltsége miatt azonban most gyakran 3-4 napot is várni kell a tesztek eredményére, ezért sok gondozott végül a kórházban reked, ahol nagyobb a kockázata annak, hogy megfertőződjenek. Tervezik-e a tesztkapacitás növelését, vagy olyan antigén gyorstesztek használatát, amelyek akár 20 percen belül is eredményt adnak, és amilyeneket például Bajorországban már használnak az egészségügyi ellátásban?”

Természetesen mivel az alezredes nem a lap kérdését olvasta fel, így Müller Cecília nem is tudott rá válaszolni, helyette elmondta az előre betanult általános protokollt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!