Micsoda lebukás! A Fidesz beismerte az igazságot a tesztelésekről!

Rétvári Bence véletlenül bevallotta, hogy Magyarország túl keveset tesztel! Az államtitkár a WHO ajánlásait idézte, és nem vette észre, hogy amit mond, az cáfolja a Fidesz-kormány teszteléssel kapcsolatos hazugságait!

Régi trükkjük a fideszes politikusoknak, hogy ha nem akarnak érdemben válaszolni, elkezdenek mindenhonnan idézgetni. Most azonban Rétvári Bence pont így buktatta le magát, amikor Szabó Tímea azt az írásbeli kérdést tette fel, hogy mekkora a koronavírus-tesztkapacitás az országban? Kásler Miklós miniszter helyett az államtitkár válaszolt, és bár azt nem árulta el, hogy mennyi tesztet lehetne elvégezni, de a 444.hu kiszúrta, hogy

Rétvári leleplezte a saját kormánya hazugságát és bevallotta: túl keveset tesztelünk!

Rétvári ugyanis a szokásához híven próbált semmitmondó, összeollózott idézetekkel felelni. Ezek között volt az is, hogy Magyarországnak a koronavírus-tesztelésnél „érdemes a WHO ajánlásait követni”. Majd ezt írta: „a napi vizsgálatszám-szükséglet meghatározásánál a WHO ajánlása alapján azt kell figyelembe venni, hogy a napi pozitív vizsgálatok aránya ne haladja meg az 5 százalékot”.

Igen ám, de Magyarországon szeptember 11-e óta minden nap 5 százalék feletti volt a pozitív tesztek aránya! Vagyis ahhoz, hogy ez a szám alacsonyabb legyen, a Fidesz-kormánynak többet kellene tesztelnie!

Rétvári lebukásából is látszik:

a Fidesznél olyan sokat hazudnak, hogy néha véletlenül igazat is mondanak.

Az államtitkár most valószínűleg abban bízik, hogy nem sokan veszik észre, hogy lebuktatta a saját kormányát. Ezért is fontos, hogy erről minél többen tudjanak!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!