Gyalázatos levéllel válaszolt a közmédia – ennyire futotta 80 milliárdból

A HVG szerkesztősége több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy koronavírus-fertőzötteket diagnosztizáltak a közmédiánál. Az eddig megszokottak szerint levelet küldtek az MTVA sajtóosztályának, amiben csak annyit kérdeztek, hogy meg tudják-e erősíteni az információt. A válasz, amit kaptak elképesztő.

A kérdés arra vonatkozott, hogy valóban van-e fertőzött, és ha igen, akkor hány emberről van szó, mely részlegeken és milyen intézkedéseket vezettek be az intézményben. Nem rosszindulatú kérdések ezek, naponta kapjuk a híreket karanténban lévő iskolai osztályokról, bezárt óvodákról, és ez így is van rendjén, legyen átlátható minden adat a járvánnyal kapcsolatban.

Azonban az a levél, amit a lakosság tájékoztatásáért felelős intézmény küldött, sem az átláthatóságot, sem pedig a közbizalom javítását nem szolgálja. Úgy fakenews-ozták le a HVG-t valós válasz helyett, mint az egyszeri Orbán Viktor az Indexet! Az alábbi válaszként elküldött két mondat nem arról tanúskodik, hogy megérdemlik a jövőre már 97 milliárdra rúgó költségvetésüket.

“Fake news oldalaknak nem kívánunk információt adni, mert sosem tudhatjuk sem mi, sem az olvasóik, hogy mit ferdítenek el, s mit tagadnak el. E gyakorlatunkon nem kívánunk változtatni, különös tekintettel munkatársaink magánéletére és biztonságára, akiket – többek között – Önök és elvbarátaik oly szívesen és gyakran indokolatlanul gyaláznak és megaláznak.”

Ez ma a közmédia, Orbán világában. Hajrá ellenzék, hajrá 2022!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!