Megszégyenítő kioktatás! Megüzenték, hogy Szijjártó hova nem repülhet!

Megszégyenítő módon oktatja ki Orbánékat Ukrajna. Bár a Fidesz elvileg lezárta a külföldiek előtt a határokat, a valóságban sorra engedélyezik a kivételezést. Az ukrán kormány most nem engedi be a magyar politikusokat és azt üzenik: ilyen az igazi határzár.

Úgy tűnik, a szigorú határzár csak egy jól hangzó szlogen Orbánék számára. Először Szlovákia, Lengyelország és Csehország polgárainak engedélyezték a beutazást, majd úgy döntöttek, hogy a Puskás Stadionba tervezett UEFA Szuperkupa-döntőre is beengedik a német és spanyol szurkolókat. Sőt, a fideszes politikusok továbbra is úgy röpködnek a nagyvilágban, mintha semmi sem történt volna.

Van azonban egy ország, amely most hatalmas tockost adott Orbánéknak!

Igaz, ez az ország nem tartozik az Európai Unióhoz, amelytől csak sértődött nyilatkozatokra futotta Orbánék egyoldalúan bejelentett szigorítása miatt. Ukrajna döntött úgy, hogy megmutatja a Fidesznek, milyen is az igazi következetesség.

Potápi Árpád Jánosnak, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárának ugyanis nem engedték meg a belépést az országba, majd miután Kuti László magyar konzul egy beszédében ezt kifogásolta,

az ukrán külügyminisztérium bekérette a kijevi magyar nagykövetet.

Az ukrán külügy szerint a magyar államtitkár belépése azért nem volt lehetséges, mert az ukrán kormány korlátozásokat vezetett be a külföldiek beutazását illetően „a koronavírus-világjárvány elleni fellépéssel összefüggésben, ami a magyar fél előtt ismeretes, és nem politikai természetű”.

Közleményükben azt írják: „Megértéssel viszonyulunk a koronavírus-pandémia elleni fellépéssel összefüggésben Magyarország által bevezetett korlátozásokhoz, és

ugyanilyen tiszteletet várunk el magyar részről az ukrán kormány döntéseivel kapcsolatban.”

A diplomácia nyelvén ez azt jelenti, hogy az ukránok megmutatják Orbánnak, milyen is az igazi, következetesen betartott határzár. A helyzet egyébként azért is pikáns, mivel

szeptember végén Szijjártó Péter is Kárpátaljára repülne, de nagy valószínűséggel őt sem engedik be!

Így aztán a luxusjachtozó és helikopterező magyar külügyminiszternek most főhet a feje, hogyan mondja le ezt az utat úgy, hogy az ne tűnjön megfutamodásnak. A Fidesz persze minderről hallgat, hisz számukra elég nagy blamázs az ukránoktól érkező kioktatás. Minél többen tudnak erről, annál világosabb: Orbánék is megfutamíthatók, ha elég erélyesen lépnek fel ellenük.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!