Ismét Szijjártó miatt hangos a média – Tovább dagad a botrány a külügyminiszter körül.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Nem igazán csitulnak a dolgok Szijjártó Péter körül, aki először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy családjával Szíjj László milliárdos luxusjachtján nyaralt, majd a korrupciógyanús utazását magánügyként próbálta eltusolni.

Most pedig egy másik botrány van kibontakozóban a Külügyminiszter körül. A 444.hu közlése szerint a Szakszervezeti Akciószövetség tagszervezetei, az Egyesült Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, valamint a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete

közösen tiltakoznak Szíjjártó Péter “alkotmánysértő, törvényellenes, – a munkavállalói szervezkedés szabadságát súlyosan veszélyeztető kijelentése ellen”.

A csütörtökön kiadott közleményükben felhívják arra is a figyelmet, hogy a miniszter esküt tett arra, hogy az Alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat betartja.

Szijjártó még szerdán mondta azt, hogy “szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk.

És ha valakinek ilyenhez van kedve, az szintén megkapja a lehetőséget arra, hogy ezt a játékot a minisztériumon kívül játssza.

Nem engedjük meg ezt természetesen a jövőben sem.”

Az Akciószövetség azonban úgy látja, hogy a miniszter kijelentése felér egy nyílt fenyegetéssel mindazoknak, akik a törvényben biztosított érdekképviseleti jogukkal szeretnének élni.

A szakszervezetek együttes erővel próbálják elérni, hogy Szijjártó Péter munkáltatóként és Magyarország Kormányának minisztereként is minden esetben tartsa tiszteletben az Alaptörvényt, és szerezzen érvényt a munkavállalói jogokat garantáló törvényi előírásoknak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!