Megtalálták a hatásos fegyvert Orbán ellen! Emiatt egyszer már futnia kellett!

Ismét kiderült, hogy Orbán legjobban a nép véleményétől fél! Ezért nem engedi, hogy népszavazás legyen a Balaton ügyében. Ám egy hasonló ügyben,

a vasárnapi boltzár kérdésében Orbánnak egyszer már meg kellett futamodnia!  Az MSZP pedig most ugyanezt a fegyvert veti be ellene!

Az MSZP több mint százezer aláírást gyűjtött össze a természetes tavak védelméről szóló népszavazási kezdeményezéséhez. Több mint 100 ezer ember támogatta, hogy a Balatonon és a többi természetes tavon ne tehessék fizetőssé a szabad strandokat! A többi kérdés is ezt az ügyet támogatta, vagyis hogy az Országgyűlés rendelje el: a szabad strandokat ne lehessen sem eladni, sem pedig beépíteni. Ám

hiába gyűlt össze a rengeteg aláírás, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megtiltotta, hogy népszavazás induljon!

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, országos választmányának elnöke az Ez a Lényeg nevű portálnak úgy fogalmazott, hogy a képlet egyszerű.

Az NVB kormányhoz hű tagjait

„Orbán Viktor utasíthatta, hogy nem lehet népszavazás, mert az megakadályozza a fideszes milliárdosok újabb szállodaépítéseit.”

Az MSZP részéről világossá tették, mindent megtesznek a népszavazás sikeréért, mivel látszik, hogy nemzeti konzultációs színjáték ide vagy oda, a Fideszben rettenetesen félnek a magyar nép véleményétől. És

egy pozitív példa már van, amikor sikerült megfutamítani Orbánékat: a vasárnapi boltzár eltörlése! és a helyzet most szinte ugyanaz!

Fidesz akkor is mindent bevetett, de az MSZP bulldog módjára nem engedte el az ügyet és ez oda vezetett, hogy végül mégiscsak ki kellett volna írni a népszavazást. Ekkor döntöttek úgy Orbánék, hogy inkább ők vonják vissza a vasárnapi zárva tartást. Most a Balaton ügyében is szinte kísértetiesen hasonló szituáció állt elő és ezt Orbánék is érzik.

félnek is rendesen a fideszben!

A helyzet tehát egyszerű: minél többen tudnak erről, annál hamarabb lehet ismét megfutamítani a Fideszt!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!