Lebukott a KSH – nagyon nem stimmel amit mondanak

MTI Fotó: Kovács Tamás

Mellár Tamás közgazdász, országgyűlési képviselő, a KSH korábbi elnöke mutatott rá a Klubrádiónak adott interjújában, hogy valami probléma van a KSH által közölt adatokkal, mert azok

a számok amiket nyilvánosságra hoztak egymásnak ellentmondanak!

Úgy tűnik, mintha valamiféle megfelelési kényszer működni a hivatalon belül. Például, Orbán Viktor megígérte, hogy annyi munkahelyet teremtenek, amennyi a válság miatt megszűnik. Ne csodálkozzunk, a KSH friss adatai pont ezt támasztják alá. Ugyanis májusról júniusra 58 ezerrel dolgoztak többen, és az egy évvel korábbinál mindössze 38 ezerrel kevesebb embernek volt munkája. Tehát itt körülbelül 1 százalékos csökkenésről beszélhetünk.

Ez még önmagában nem lenne érdekes, de ugyanennek a hivatalnak az adatai szerint az iparban 20-30 százalékkal is csökkent a termelés, az autóiparban pedig még többel. Ez pedig azt jelenti, hogy ha közel ugyanannyi ember dolgozik, de a termelés csak 70-80 százalékos, akkor

  1. vagy a termelékenység csökkent brutálisan, amire nem mutat semmi,
  2. vagy teljesen értelmetlen munkahelyek teremtődtek, pl. katonaság, közmunka, amire van esély,
  3. vagy egyszerűen kozmetikázták a számokat, amire sajnos szinténvan esély.

A másik ellentmondás, hogy ha csökkent a termelékenység, akkor

hogyan növekedhetett a reálkereset a bejelentett 5,1 százalékkal?

Ilyen mértékű béremelkedés csak gazdasági fellendülés esetén szokott bekövetkezni. De akkor nem tudjuk eldönteni, hogy szárnyal a magyar gazdaság, vagy csökkent a termelés? E mellett az is nagy kérdés, ha az emberek ennyivel többet keresnek, azt hol költik el? Ugyanis, a kiskereskedelmi forgalom nem nőtt, az autópiac teljesen padlót fogott, az utazások pedig szinte lehetetlenek voltak.

Egyértelmű, hogy a KSH különböző számait ha egymás mellé pakoljuk, akkor kétségek merülnek fel, hogy melyik szám is az igaz, és melyik keletkezett megfelelési kényszerből, mert ezek, így együtt, nem lehetnek igazak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!