Belső támadás – Kemény kritikát fogalmazott meg Orbán egykori bizalmi embere!

Forrás: nol.hu

A Népszavának adott interjút Navracsics Tibor, melyben elég éles kritikát fogalmazott meg a kormánnyal és intézkedéseikkel kapcsolatban. Mint mondta:

“Hála a Jóistennek nem vagyok olyan pozícióban, hogy értékelnem kellene bármely szempontból a magyar sajtószabadságot”

– az Index-üggyel kapcsolatban pedig hozzátette, hogy

“nem ismerem részleteiben a történetet, bár rengeteg cikket olvastam róla. De semmi plusz tudásom nincs. Az önlábon lövéstől a teljes kormányzati beavatkozásig terjed az értelmezések sora, én nem tudom, melyik lehet az igazság.”

A lap azon kérdésére, hogy Lázár Jánoshoz hasonlóan, ő is kikerült már a Fidesz hatalmi centrumából, azt válaszolta, hogy

nem ő távolodott el, hanem “a párt tolódott tőlem jelentősen jobbra.”

Most már inkább az a veszély, hogy a jobbközép szavazók elpártolnak a Fidesztől. Jeleznie kéne a párt immunrendszerének – s ez jelölhetné ki a határt is – ,hogy középen szavazókat veszít, ezért gesztusokat kell tenni. Ezek a gesztusok most hiányoznak.” – jelentette ki Navracsics.

A volt bizalmi ember kijelentette továbbá, hogy rendszeresen szokott beszélni Orbánnal, és bár vannak véleménykülönbségeik, mégis mindketten ugyan úgy képzelik el Magyarország jövőjét. Szeretnének “egy társadalmilag összetartó, öngondoskodásra képes, versenyképes országot.”

Arra, hogy a “társadalmilag összetartó” ugyanazt jelenti-e, mint az, hogy “aki nincs velünk, az nincs”, Navracsics azt válaszolta, hogy

“Orbán Viktor éppen az Európai Parlamentben mondta, hogy soha nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akik másképp gondolkodnak, mint ő…”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!