Nem csak az ellenzéki, de saját szavazóit is szembeköpte ezzel a kormány!

Hétfőn tartották meg a Parlament rendkívüli ülését, melyen az Európai Tanács július 21-én elfogadott megállapodását, tehát a hétéves uniós költségvetést és a helyreállítási alapot tárgyalták.

A külön rendkívüli ülésre azért volt szükség, mivel Orbán Viktor Brüsszelben szembement a magyar Országgyűlés határozatával, melyet ő maga kényszerített ki.

A miniszterelnök feltételekhez köttette, hogy miknek kell teljesülnie ahhoz, hogy aláírja az uniós csúcson a megállapodást. Ezek közül végül egyiknek se tudott érvényt szerezni, mégis elfogadta a hétéves uniós költségvetést.

Az ülésen felszólalt Dr. Tóth Bertalan az MSZP elnöke:

“Tisztelt Képviselőtársaim!
Az első dolog, ami felmerül – a kormánypárti padsorokat elnézve –, hogy hol vannak a fideszesek? Hol vannak a kormány tagjai? Hol van a házelnök? Hol van Orbán Viktor?

Őszintén szólva, nekem különösebben nem hiányoznának, de ha már az a helyzet, hogy jelenleg ők alkotják az Országgyűlés többségét, akkor elvárható lenne, hogy bejöjjenek a munkahelyükre.

Az pedig a miniszterelnöktől lenne elvárható, hogy idejöjjön, és beszámoljon arról, mit végzett Brüsszelben.

Ha három héttel ezelőtt azért összehívatta az Országgyűlés rendkívüli ülését, hogy az uniós csúcs előtt megszavaztasson magának egy „bumburnyák” politikai nyilatkozatot, akkor most elvárható volna, hogy beszámoljon az eredményekről.

Lezárult-e a jogállami követelmények megsértése miatt indult 7. cikkely szerinti eljárás Magyarországgal szemben? Sikerült-e ráébresztenie a többi uniós tagállam vezetőjét, hogy a jogállami követelmények érvényesítése, a „fékek és egyensúlyok rendszere egy hülyeség”? Támogatták-e az uniós állam- és kormányfők a miniszterelnököt az emberi jogvédő, zöld vagy éppen munkavállalói érdekeket képviselő civil szervezetek elleni harcában?

Tisztelt Képviselőtársaim!

Függetlenül attól, hogy itt van-e a miniszterelnök vagy sem, pontosan tudjuk a választ: nem.

Azt pedig, hogy a fideszes képviselők nem akarnak dolgozni, nem újdonság, hiszen ők nem az emberek érdekeit képviselik, hanem a fideszes elit gazdasági és hatalmi érdekeit.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!