Kétszínű állásfoglalás – Így csinál hülyét mindenkiből a Fidesz!

Forrás: MTI / Európai Parlament / Jan Van de Vel

Miután a kínai kormány megsértette az emberi jogokat, csorbította Hongkong autonómiáját, valamint részben elnyomták az ujgur kisebbséget, június 19-én az Európai Parlament egy állásfoglalást fogadott el, melyben elítélik az ázsiai kormányt.

A megszavazott állásfoglalás felszólítja az EU-t, hogy a Kínával való tárgyalások során ezekre mindig térjen ki, és ez érvényes lesz a kereskedelmi szerződéseknél is.

Az EP szavazás jegyzőkönyve szerint, ezt a fideszes EP-képviselők is egyhangúlag megszavazták!

(Bocskor Andrea, Deutsch Tamás, Gál Kinga, Győri Enikő, Gyürk András, Hölvényi György, Járóka Lívia, Kósa Ádám, Tóth Edina és Trócsányi László is támogatta a döntést.)

A jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy egyetlen magyar EP-képviselő sem szavazott a közös állásfoglalás ellen, és egy sem tartózkodott a kérdésben.

A 444.hu közlése szerint, Szél Bernadett független képviselő arra volt kíváncsi, hogy ha a Fidesz EP-képviselői elítélik a kínai kormányt, a magyar kormány felmondja-e, vagy a határozat értelmében átalakítja-e a Budapest – Belgrád vasútvonal építéséről Kínával kötött szerződést.

Az innovációs miniszternek feltett kérdésre a minisztérium válaszából kiderül, hogy nem módosítanak a szerződésen.

A független képviselő a külügyminisztert is megkereste azzal a kérdéssel, hogy lesz-e hatása a fideszesek által is támogatott közös EP állásfoglalásnak, a magyar kormány Kína-politikájára nézve.

Szél Bernadettnek végül Magyar Levente államtitkár válaszolt, miszerint minden külpolitikai döntésnél kizárólag a magyar érdeket tartják szem előtt.

Függetlenül attól, hogy Brüsszelben elítélték a Fidesz EP-képviselői a kínai kormányt, idehaza már nem nagyon szeretnének állást foglalni a kérdésben,

továbbra is a keleti nyitást politikáját folytatják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!