Felelősségre vonják Orbánt – Hétfőn rendkívüli ülést tartanak az ügyben!

Az Országgyűlés sajtóirodája kiküldte a hírlevelet, miszerint hétfőn rendkívüli ülést tart a Parlament. Az ellenzéki javaslat kezdeményezésére vitatják meg az Európai Tanácsban július 21-én elfogadott megállapodást, tehát a hétéves uniós költségvetést és a helyreállítási alapot.

“A parlament rendkívüli ülésen fogja megvitatni, hogy Orbán Viktor miért ment szembe Brüsszelben az Országgyűlés határozatával, és miért bukott el az összes feltételt illetően”

– áll a Demokratikus Koalíció közleményében.

Mint írják: “Orbán Viktor azzal ment ki a brüsszeli EU-csúcsra, hogy előtte határozatot fogadtatott el a magyar parlamenttel arról, hogy milyen feltételekkel fogadhatja el az uniós mentőcsomagot.”

Hozzátették továbbá, hogy “a miniszterelnök azt mondta, hogy arra kapott felhatalmazást az Országgyűléstől, hogy csak akkor bólintson rá az uniós mentőcsomagra, ha az EU megszünteti a Magyarország elleni hetes cikkely szerinti eljárásokat, valamint, ha az uniós pénzeket a jövőben nem kötik jogállami garanciákhoz.”

Az EU-csúcson a parlamenti határozat feltételeiből egyik sem teljesült, Orbán Viktor mégis elfogadta az uniós mentőcsomagot.

A magyar miniszterelnök nem csak vesztesként tért haza Brüsszelből, hanem árulóként is, hiszen szembement azzal, mint amire állítása szerint felhatalmazást kapott a parlamenttől”

– foglalta össze Dobrev Klára a párt EP-képviselője.

A Demokratikus Koalíció kezdeményezte, hogy a parlament tartson rendkívüli ülést “a miniszterelnök brüsszeli vereségéről és árulásáról”.

“Mostanra összegyűlt az ehhez szükséges számú ellenzéki aláírás, így lesz rendkívüli parlamenti ülés az ügyben. Tudni akarjuk, hogy Orbán Viktor miért ment szembe azzal, amire állítása szerint felhatalmazást kapott a parlamenttől, hogy miért árulta el a magyar parlament határozatában foglaltakat, és hogy miért vágott jó képet a nem mindennapi, egyenesen megalázó vereséghez. A DK persze tudja, hogy az uniós megállapodással a magyarok győztek és csak Orbán veszített. De ne feledjük: maga Orbán Viktor volt az, aki rendkívüli ülésen fogadtatott el egy határozatot, amelyet aztán Brüsszelben elárult” – tette hozzá a DK a közleményben.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!