Miféle nemzeti összetartozás az, amiben csak a jobboldalnak adnak helyet?

És még inkább: hogy merik számon kérni a nemzeti összetartozást azok, akik évtizedek óta uszítanak ellene?

Nehéz szavakat találni arra az aljasságra, ami a kormánypárti Magyar Nemzetben jelent meg a minap. A Fidesz szócsövében azon háborogtak, hogy a DK a fideszes körökben már-már himnuszként tisztelt Nélküled című dallal merte illusztrálni egy a lepusztult magyar kórházakról készített videóját. A DK célja nyilvánvalóan az volt, hogy rámutasson a Fidesz hazug és torz összetartozás-képére, hogy csak szavakban állnak ki a magyarok mellett. Ha a tettekre kerül a sor, pl. ideje lenne rendet teremteni az egészségügyben, egyből elmarad a szokásos melldöngetés.

A cikkben úgy vádolták meg Gyurcsány Ferencéket a nemzet szétszakításával, mintha legalábbis nem ők lennének azok, akik hosszú évek óta módszeresen kitagadják az ország nemfideszes felét a nemzetből. Azt a DK-t és a “csatlósait” támadják, akik nem a Nélküled-et minősítették, hanem pont hogy a Nélküled-en keresztül próbáltak rámutatni arra, hogy

a fidesznek valójában semmit nem jelent a nemzeti összetartozás.

Mi mással lehetne magyarázni, hogy a koronavírus nagyjából minden második magyar áldozata a kórházban kapta el a betegséget? Ebből látszik, hogy a Fideszt mennyire nem érdekli a magyar emberek élete, hogy évekig hagyták szétrohadni az egészségügyet. Milyen ország az, ahol az emberek nem gyógyulni mennek a kórházakba, hanem meghalni? Ahol nagyobb biztonságban vannak otthon, mint az orvosok mellett?

Alighanem Magyarország az egyetlen hely a világon, ahol azelőtt vágták ki az ellátásra szoruló betegek tízezreit a kórházakból, hogy a járványhelyzet indokolttá tette volna azt. Azóta is nehezen érthető, hogy mi lehetett a kormány szándéka ezzel az agresszív és szívtelen lépéssel. Ha megnézzük a statisztikákat, talán közelebb kerülhetünk a megoldáshoz. Ha képtelen biztosítani a “nemzeti” kormány, hogy ne kapják el a polgárok a vírust a kórházakban, talán érthető, hogy miért akarnák őket mihamarabb hazaküldeni. Inkább hagyják őket otthon szenvedni vagy meghalni, mint hogy rájuk égjen, hogy nem tudják megmenteni őket a koronavírustól. Így a betegeken nem segítenek ugyan, de a hivatalos statisztikákon igen.

Ez lenne a Fidesz nemzeti összetartozása? Ez a nemzeti szolidaritás? Miféle sorsközösség az ilyen?

Miféle ország az, ahol még olyan alapvető dolgokról sem képesek gondoskodni, mint az állampolgárok élete/egészsége? A Fideszt nemhogy a 15 millió magyar nem érdekli, de a csonkaországiak sem. Ha érdekelné, bizonyára nem hagyta volna őket a sorsukra.

Az érvelésük már csak azért is elfogadhatatlan, mert ők azok, akik folyamatosan szalámizzák a nemzetet, akik teljes társadalmi csoportokat tagadnak ki belőle. Kövér László több alkalommal is kijelentette, hogy a baloldalt nem tekinti a nemzet részének. Ezek az emberek beszélnek nemzeti összetartozásról? Ők kérik számon a DK-t hazafiasságból?

A Nélküled-et már eleve a készítői alkalmatlanná teszik arra, hogy a teljes nemzetet képviselje. Az Ismerős Arcok miközben nemzeti összetartozásról beszél, csak a kormány rendezvényén adja elő a dalt. Ezt kéne az új közös himnuszunknak tekintenünk? Miért nem láttuk a zenekart egy ellenzéki rendezvényen sem? Csak nem azért, mert nem tekintik a baloldalt a nemzet legitim részének?

Milyen nemzeti összetartozás az, amibe csak a jobboldal tartozhat bele? Miféle torz nemzetkép ez?

Magyarország sokkal színesebb hely annál, semmint hogy ilyen primitív módon megfosszuk a sokszínűségétől. A magyarok lehetnek nemzetiek és liberálisok, konzervatívok és szocialisták, bőven elég nagy az ország ahhoz, hogy elférjünk benne mindnyájan. Ami nem fér el, az az a fajta kirekesztő fasizmus, ami mindenkit levágna magán kívül a nemzet testéről. Orbán Viktor és a Fidesz ezt csinálják. Kisajátítják maguknak Magyarországot, mintha a tulajdonuk lenne, és csak úgy gondolkodhatnánk mi, nemfideszesek a világról, ahogy ők. Akik nem úgy gondolkodnak, azok a haza ellenségei, idegenek, akiket ki kell vágni a nemzetből. Utoljára a nácik gondolkodtak így. Mi lesz a következő? Akinek mer nem tetszeni a Nélküled, azt elüldözik az országból? Aki kritizálni meri Orbán Viktort, azt börtönbe zárják?

Ma még csak a Nélküled-et kell az új magyar himnusznak tekinteni, holnaptól már mindenről meg akarják majd mondani, hogy mit gondolhatunk. Hova vezet ez? Tényleg meg akarjuk ezt várni?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!