Kiderült az igazság – Karácsony lerántotta a leplet a kormány tervéről!

Mivel a kormányzati tájékoztatás, csak azokat a részleteket osztja meg a kormány által létrehozni kívánt budapesti kerületi utak felújítására szánt pályázati alapról, melyek a kormánypárt számára kedvezőek, ezért Karácsony Gergely Facebook-oldalán osztotta meg az ezzel kapcsolatos teljes igazságot!

“Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak”

– kezdi bejegyzését a főpolgármester, majd kifejti, amit a kormány nem mondott el, hogy a pályázati alapra szánt 5 milliárd forintot a Fővárosi Önkormányzattól vennék el, “ennek a forrása ugyanis a főváros által a központi költségbe befizetendő Budapest-adó további emeléséből származik. Ez a pénz nagyjából annyi, amennyit a főváros az elkövetkező években a fővárosi kezelésű utak felújítására akart fordítani.”

Gulyás Gergely szerint az intézkedés azért szükséges, mivel a fővárosi vezetés pártpolitikai alapon osztaná szét az útfelújításra szánt összeget, ők pedig ezt szeretnék valamilyen szinten kiegyensúlyozni a jobboldali kerületeknél. Karácsony azonban cáfolja a miniszter kijelentését, mint írta:

“Azt mondták, ezt a pénzt azért veszik el a főváros vezetésétől és az elosztását azért bízzák egyszemélyben Gulyás miniszterre, mert így igazságosabb lesz az elosztás.

Holott a főváros által előkészített útfelújítási terv szakmai alapon készült,

és ellensúlyozta volna azt a durva igazságtalanságot, hogy Tarlós István idején bizonyos kerületekben egyetlen centiméter fővárosi út sem újult meg, míg egyes kormánypárti kerületek nagyon jól jártak – például a XVI. és a XVII. elvitette a teljes keret egyharmadát.

Hogy ezek után a fővárosnak miből lesz pénze több ezer kilóméteres úthálózat felújítására, amelynek sok százezer autó mellett a budapesti tömegközlekedést is kiszolgálja – az őket nyilván nem érdekli.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!