Váratlanul lemondott a fideszes polgármester, aki korábban szembement Rogánnal

Balatonszemes önkormányzata a Facebook-oldalán tette közzé, hogy 8 hónappal megválasztása után, július 1-i hatállyal

lemond a fideszes polgármester.

Szomorú Szilárd azt írta: „nem arra vállalkoztam, ami ma Balatonszemesen folyik.

Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, NEKEM nem.

Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt” – közölte a 444.hu.

Hozzátette: „Mindenkinek látható és érezhető, hogy óriási a feszültség településünkön. Ebből kiindulva levontam a következtetéseket és megtettem azt, amit a településünk érdeke megkíván. (…) Mindezt annak reményében teszem, hogy a településünk végre találjon egy olyan személyt, aki együttműködést és fejlődést tud hozni Balatonszemes életébe”.

Szomorú már évek óta a település képviselő-testületének tagja volt, egy korábbi ciklusban pedig alpolgármester, így tudta milyen feladatok hárulnak majd rá.

Az első nagyobb figyelmet akkor kapta, amikor májusban kiderült, hogy Rogán Antalék vezetésével privatizálják a Bahart kikötőit és ingatlanjait. A Magyar Narancs hozzájutott a jegyzőkönyvhöz, ami szerint csak az állam képviselője mondott igent a Bahart átalakítására, míg a településvezetők közül senki.

A települések képviselői közül 10 polgármester ellenezte a privatizációt, heten tartózkodtak, négyen pedig nem vettek részt a szavazáson.

A 10 nemmel szavazó polgármesterek közül 9 független, a tizedik Szomorú Szilárd volt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!