Megalázta a tanárt a fideszes tankerület! A szakma viszont csak azért is kitüntette!

Forrás: nedolgozzingyen.hu - PDSZ

Megbüntette és naponta megalázza a fideszes tankerület azt a makói testnevelő tanárt, akinek mindössze annyi volt a „bűne”, hogy egy vicces videón egy vasalódeszkára fekve mutatta meg a diákjainak, hogyan kell helyesen úszni. Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium pedagógusa a nedolgozzingyen.hu oldalnak elmondta: ő csupán fel akarta rázni a diákjait, hogy bebizonyítsa: az interneten is lehet testnevelést tanítani. A videó hamar népszerű lett, több médiumban is dicsérően írtak róla, ám László – aki egyébként nívódíjas pedagógus és több diákolimpikon felkészítő tanára – mégis bajba került miatta.

A tankerület vezetője tajtékozva követelte, hogy tüntesse el a felvételt, majd meg is büntették a tanárt!

A pedagógus írásbeli megrovást kapott, amelyben a következő megállapítások szerepeltek: „Ön a Makói József Attila Gimnázium pedagógus munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottjaként /…/ az iskola tanárához méltatlan módon, nem kellő komolysággal és szakmaisággal oktatott.  /…/ A vizsgálat megerősítette, hogy Ön nem az adott helyzetnek megfelelően járt el, és a vizsgálat során Ön elismerte, hogy szerette volna jelen helyzetben „felrázni” a diákokat, és humorosan közelíteni meg a témát, hogy ezzel is aktivizálja őket. …fennálló közalkalmazotti jogviszonyával összefüggésben /…/ írásbeli figyelmeztetésben részesítem /…/.”

A férfit azonnali hatállyal eltiltották a tanítástól, elvették az összes csoportját és a tankerület naponta megalázza!

Vezsenyi Lászlót ugyanis arra kényszerítik, hogy minden nap készítse el a csoportjainak szánt aznapi tananyagot, gyakorlatsorokat, majd küldje el ezeket a tankerületi vezetőnek és az iskola igazgatójának. Mindez azonban felesleges munka, mivel

a naponta megíratott tananyagot a tanár nem adhatja le. Az egész egy primitív megszégyenítő büntetés!

A tankerület vezetőjének egyébként még ez sem volt elég: kitalálta, hogy a testnevelő tanár kötelezően tanulmányozza a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, majd az iskola igazgatója kérdezze ezt ki tőle. Ezt a megalázást azonban már az intézmény vezetője is túlzásnak érezte, ezért eltekintett tőle.

A kreatív pedagógust rendkívül elkeserítette, hogy így bánnak vele: „(…) őszinte leszek, nagyon elvesztettem a kedvemet. Tényleg nehéz beszélni róla, mennyire magam alatt voltam. Én pedagógus vagyok, azért maradtam a pályán, mert szeretem csinálni. Nyilván nem a pénzért.” – nyilatkozta a PDSZ weboldalának, a nedolgozzingyen.hu-nak.

Vezsenyi László megkereste a KLIK vezetőjét, Hajnal Gabriellát, aki három hét elteltével azt válaszolta neki, hogy

forduljon panaszával ahhoz a tankerületi vezetőhöz, aki a büntetéseket kiszabta.

A testnevelő tanár ügyét a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete karolta fel és neki ítélték oda a Civil Kurázsi Díjat, amit azok az oktatási dolgozók kapnak, akik a legbátrabban állnak ki jogaikért.

A videót itt tudják megnézni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!