Döbbenetes bejelentést tett a WHO! Ez teljesen megváltoztatja, amit a vírusról tudtunk?

Nagy port kavart, amikor néhány napja a WHO bejelentette, hogy azok, akik elkapják a koronavírust, de nem produkálnak tüneteket, csak nagyon ritka esetben adják tovább a fertőzést. Bár azt is megjegyezték, hogy több kutatásra van szükségük ahhoz, hogy biztosat tudjanak mondani, a kijelentésnek így is nagy visszhangja lett, mert sokan egyből felháborodásuknak adtak hangot, hogy ha a tünetmentesek valóban csak kisebb eséllyel adják tovább a vírust,

akkor vajon tényleg szükség volt-e a korlátozások ilyen széles körű és szigorú bevezetésére.

A WHO bejelentése már csak azért is megdöbbentő volt, mert szöges ellentétben állt több járványügyi szervezet ajánlásával, pl. az Amerikai Járványügyi Hivataléval, melynek becslése szerint a megfertőződések mintegy 40 százaléka a tünetmentes szakaszban történik.

Talán a bejelentést övező visszhang miatt is, de Maria Van Kerkhove, a WHO koronavírus-ügyi részlegének vezetője keddi videós bejelentkezésében már sietve pontosítani igyekezett a megállapításokat. Azt mondta, “még mindig nagyon sok az ismeretlen tényező”, és ő a kijelentését csak néhány, a kontaktkutatásra vonatkozó tanulmányra hivatkozva tette meg.

Kerkhove szerint

félreértették a szavait,

ő ugyanis nem a WHO egy hivatalos eljárásrendjét fogalmazta meg, csupán néhány kutatásra akart rámutatni. Azt is elmondta, hiba lenne azt mondani, hogy a tünetmentes betegek általi fertőzések nagyon ritkák lennének világszerte. Ez a pontosítás már csak azért is nehezen érthető, mert egy nappal ezelőtt még pontosan ezt a kifejezést használta.

Hozzátette: azt most is lehet tudni, hogy néhány tünetmentes beteg képes a vírus átadására, de az továbbra is kutatás tárgya, hányan vannak ilyenek a világon és mennyire fertőzőképesek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!