Kettős mérce – Vannak akik bármit megtehetnek?

Forrás: MTI / Kovács Tamás

Múlthéten tartottak rasszista demonstrációt a szélsőjobb szimpatizánsai, akik mint mondták, kegyeleti megemlékezést tartottak a Deák téri áldozatok emlékére, azonban a megemlékezés inkább tűnt cigányellenes tüntetésnek, mint egy szimpla búcsúztatónak.

Hiába kiabált a tömeg cigányok ellen uszító, gyűlöletkeltő szövegeket, hiába használtak görögtüzet, az eseményre kiérkező rendőrök nem tett semmit. Biztosították a helyszínt, asszisztáltak a megmozduláshoz, és csak néhány embert igazoltattak.

Ezen háborodott fel a Momentum képviselője, Donáth Anna is, aki Facebook oldalán tette közzé gondolatát:

“A jobboldali képen az látható, ahogy a rabszolgatörvényes tüntetések alatt – mint még nagyon sokan – magasba emelek egy füstgyertyát. Ezután néhány másodperccel rántottak be a rendőrsorfal mögé, majd nem sokkal később bevittek a rendőrőrsre, ahol egészen hajnalig ültem a fogdán anélkül, hogy akár csak az ügyvédemet beengedték volna hozzám.

A baloldali kép néhány napja készült –

szélsőjobboldali tüntetők vonulást szerveztek a belváros közepén, miközben a jogszabályok szerint egyáltalán nem is tüntethettek volna.

Mégis: hiába volt egyértelműen a romák megfélemlítése a céljuk, hiába görögtüzeztek a rendőröktől néhány méterre, nemhogy nem vittek be senkit, de még igazoltatni is csak egy-két résztvevőt mertek.

Ma Magyarországon ha az önkény ellen tüntetsz, a rendőrség fellép ellened – de ha cigányozva, önbíráskodásra felszólítva vonulsz, még díszkíséretet is kapsz.

Ennek most kell véget vetni. Nem hagyhatjuk, hogy a Mi Hazánk rasszista alakulatával, a rendőrség asszisztálása mellett hergeljenek roma honfitársaink ellen. Ez egyszer már szörnyű dolgokhoz vezetett.
Soha többé.”

101524794 849101668912223 7063678784674725888 o
Forrás: Donáth Anna / Facebook.com
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!