Saját fideszes politikustársait is sokkolta Orbán a legújabb bejelentésével

A Népszava értesülése szerint

több vezető fideszes politikust is meglepett, hogy Orbán új nemzeti konzultációt indít.

Volt olyan vezető fideszes, aki azt nyilatkozta, hogy ő is csak a rádióból értesült a hírről. Hogy ennek a vitathatóan megalázó lépésnek mi lehetett az oka, azt nem tudni biztosra, a lap arra tippel, hogy talán arról lehet szó, hogy a kormányfő legszűkebb környezetében is hirtelen hozhattak döntést az ügyről. Ezt megerősíteni látszik, hogy mialatt az eddigi konzultációkat rendre hetekkel a bejelentést követően indították el, a mostanival kapcsolatban Orbán már a kihirdetés után úgy fogalmazott, hogy “várhatóan pénteken elindul”.

A konzultáció pontos kérdései egyelőre nem ismertek, csak annyit lehet tudni róluk, amit Orbán megszellőztetett, vagyis hogy többnyire a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról fognak szólni. A miniszterelnök szemlátomást teljesen ejtette az év elején beharangozott cigányellenes konzultációját, mert mind a Gyöngyöspata-ügy, mind a “börtönbiznisz” kimaradt a kérdőívből.

Nagy visszatérő lesz ugyanakkor Soros György, akinek az “örök kötvényekről” szóló, EU-nak tett ötletét úgy rakták be a kérdések közé, hogy arról korábban már kiderült, hogy az EU végül nem azt a megoldást választja.

Vagyis úgy tűnik, hogy a konzultáció egy része abszurd módon megint egy teljesen nem létező témáról fog szólni.

A Népszavának nyilatkozó politikai elemző úgy fogalmazott, Orbán Viktor célja a konzultációval az lehet, hogy mozgásban tartsa a saját táborát a következő választásokig.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!