Döbbenetes, mit szúrtak ki Semjén javaslatában! A rabszolgatörvény csak a kezdet volt?

Szél Bernadett Facebook-oldalán arról ír, hogy a kormány kedd éjfélkor benyújtott, 247 oldalas salátatörvényében szerinte

egy a rabszolgatörvény első változatánál is brutálisabb “rabszolgatörvény 2.0-t” rejtett el.

Mint írta, a “veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvény átolvasása közben szemet szúrt neki egy a két éves munkaidőkeretre vonatkozó rész. A törvénytervezet szerint “A foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter engedélyezheti, hogy a munkáltató új munkahelyteremtő beruházás esetén munkaidőkeretet vagy elszámolási időszakot – az Mt. vonatkozó rendelkezéseiben foglaltakra figyelemmel – legfeljebb huszonnégy hónap alapulvételével alkalmazzon, amennyiben a beruházás megvalósítása nemzetgazdasági érdek.”

Szél szerint a kormány a szokásos gumifogalomra, a “nemzetgazdasági érdekre” hivatkozva akarja elérni, hogy Palkovics László egy személyben dönthessen arról, hogy egy munkáltató egyoldalúan alkalmazzon 24 havi munkaidőkeretet.

ez szerinte kimeríti a kizsákmányolás minősített esetét.

Szél ezt azzal indokolta, hogy a törvény – amennyiben a keret lejárta előtt történik a felmondás – lehetőséget teremtene több hetes, megállás nélküli munkavégzésre, ki nem fizetett túlórákra, és le nem dolgozott órákra vonatkozó visszafizetési kötelezettségre. “A kormány korábban a járványra hivatkozva rendelettel módosította a Munka törvénykönyvét: lehetővé tette, hogy akár 24 havi munkaidőkeretet rendeljenek el a munkáltatók — egyoldalúan! Ezt neveztem rabszolgatörvény 2.0-nak. Most kiderült: ez is velünk marad, és nem is akárhogy” – fogalmazott a képviselő.

Hozzátette: ő úgy látja, hogy a kormány úgy akar véget vetni a veszélyhelyzetnek, hogy valójában nem is vet neki véget, és úgy veszítenék hatályukat a veszélyhelyzetre hivatkozva hozott rendeletek, hogy életben tartaná őket törvények formájában.

“Miniszterelnök úr, szeretném emlékeztetni, erre nem kaptak felhatalmazást senkitől sem. Ezt büntetlenül nem teheti meg a néppel senki sem”

– zárta a posztot Szél.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!