Betelt a pohár – Keményen kiosztotta Káslert az Orvosi Kamara!

Tovább gyűrűzik a botrány Kásler Miklós körül, aki nem meri vállalni a felelősséget a saját maga által hozott utasításokért. A róla alkotott képet pedig azzal próbálták valamennyire helyrehozni, hogy útnak indították a Miniszteri percek című rövid videósorozatot, ami azonban a visszájára fordult.

Az első részben konkrétan letagadta, hogy ő bármikor is utasítást adott volna arra, hogy kórházi ágyakat szabadítsanak fel az intézmények, a második részben pedig kicsit finomított a dolgon, akkor már elismerte, hogy volt ilyen döntés,

de akkor meg az orvosok nyakába nyomta a felelősséget.

Kásler kijelentette, hogy “a beteg érdeke a legfőbb törvény” és ezt az orvosoknak is szem előtt kell tartaniuk, így végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldtek haza.

Erre reagált most a Magyar Orvosi Kamara és felszólították a döntéshozókat valamint a minisztereket, “akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást”, hogy

vállalják fel a döntéseik következményeit!

Kásler nyilatkozata kapcsán pedig kijelentették, a miniszter “az orvosokra hárítja az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit, hippokratészi esküjük megszegésével is vádolva őket, (ezt pedig) a teljes orvostársadalom nevében visszautasítjuk”.

Az Orvosi Kamara nyilatkozatában kihangsúlyozza azt is, hogy a “nemzet érdeke, hogy egy tiszta, korrupció nélküli, a hibákat transzparensen feltáró és azokból folyamatosan tanuló, a betegeket középpontba helyező egészségügyünk legyen”. Ebben pedig a Kamara, a továbbiakban is szakmai partnerséget biztosít, ahogyan tette ezt a járvány időszaka alatt is.

Elképesztően aljas szintre süllyedt Kásler Miklós – Ezt még tőle se várta senki!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!