Szavazott az Európai Parlament – Leszámolnának Orbán oligarcháival

Nagy többséggel elfogadta az Európai Parlament Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője által kezdeményezett javaslatot, melyet csak “Lex Mészárosként” emlegetnek – számolt be róla az atv.hu.

A laphoz eljuttatott közleményükben arról számolnak be, hogy

a “Lex Mészáros célja, hogy azok, akik korábban visszaéltek az uniós pénzekkel, ne kaphassanak további támogatásokat.”

Mint írják: “Cseh, aki szűk egy éve szerezte meg parlamenti mandátumát, videójában kifejtette, hogy a Momentum politikusaként az egyik legfőbb célja annak biztosítása, hogy az Európai Unió támogatásait ne használhassák olyanok, akik amúgy lábbal tiporják a közösség értékeit. Ennek mentén nyújtotta be javaslatát a Parlament elé, mely javaslatot a képviselők nagy többsége támogatott, így az a Bizottság elé került.”

A benyújtott javaslat főbb elemei között például az szerepel, hogy “a Bizottság készítsen egy feketelistát azokról a cégekről és tulajdonosaikról, amelyek ellen korrupció és sikkasztás gyanújával folyik vizsgálat, vagy amelyeket korábban ilyen bűncselekményekben részesnek találtak. A feketelistán szereplők 5 évre legyenek eltiltva az uniós pályázatoktól, emellett pedig minden futó projektjük különös alapossággal legyen átvizsgálva.

A Parlament szavazása után most a Bizottság elé kerül a javaslat, ők fogják megvizsgálni és megvalósítani azt.

“Cseh megígérte, hogy annak érdekében, hogy ez megtörténjen, folyamatos kapcsolatban lesz a Bizottság illetékeseivel. Ha a Bizottság partner lesz ennek az ellenőrzési és elszámoltatási mechanizmusnak a megvalósításában, az végre valódi áttörést jelenthet Európa megújításában – hogy az európaiak pénze ne másra fordítódjon, hanem az itt élők egészségének, tanulmányainak, munkahelyeinek fejlesztésére és környezetünk védelmére.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!