Karácsony sarokba szorította Orbánt! Itt a budapestiek ultimátuma!

Kép: MTI, Soós Lajos

A főpolgármester Facebook-oldalán azt írta: Budapest vezetése kész tárgyalni a kormánnyal a főváros újranyitásáról, de csak akkor, ha ezentúl nem titkolják el előlük a járvány lefolyásával kapcsolatos információkat.

“[az újranyitáshoz] elengedhetetlenül szükséges, hogy a főváros vezetése hozzáférhessen a budapesti járványhelyzetre vonatkozó adatokhoz és információkhoz. Eddig sajnálatos módon ezeket nem kaptuk meg az operatív törzstől, és ezek a budapestiek számára is ismeretlenek”

– írta Karácsony, aki a további együttműködés érdekében a következő dolgokat kérte Gulyás Gergelytől:

  • küldje el neki a kormány a veszélyhelyzet kihirdetése óta tartó időszak egyes naptári napjai vonatkozásában a Budapest területén elvégzett hivatalos és a kormányzat által elfogadott PCR tesztek számát,
  • valamint a fővárosban elvégzett, pozitív eredményű, hivatalos és a kormányzat által elfogadott PCR tesztek számát a sztenderd korcsoporti bontásban, illetve annak megjelölését, hogy ezen belül hány fertőzés minősül “lakosságinak” és nozokomiális fertőzésnek.
  • kérte továbbá, hogy a kormány a Koronavírus-kutató Akciócsoportjának elemzéseit a járvány esetleges visszatérésének lehetőségéről is adja ki a város vezetésének.

Magyarán minden releváns adatot küldjenek meg, amit az elmúlt hetekben megtagadtak a fővárosiaktól, csak azért, mert ellenzéki vezetést mertek választani maguknak.

Karácsony videóbejelentkezését itt megtekinthetik:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!