Kimondta egy magyar orvos: a Fidesz csak a túlélőknek akar fizetni!

Képünk illusztráció.

Döbbenetes üzenetet küldött egy frontvonalban dolgozó orvos. A koronavírusos betegekkel foglalkozó pulmonológus, tüdőgyógyász a 444.hu portálnak nyilatkozva azt mondta, hörgőtükrözéseket végez, ami fokozott kockázatú beavatkozásnak minősül. Ennek ellenére

az orvos FFP-3 maszkot még nem is látott, az egyszer használatos FFP2 maszkot pedig egy hétig kell használnia!

Ilyenkor persze felmerül, hogy vajon hol van az a több millió védőeszköz, aminek a beszerzéséről szinte naponta közöl diadaljelentéseket a kormánysajtó?  Az orvos szerint erős túlzás, hogy a védőfelszerelések ügye meg lenne oldva. Mint mondta, szkafandert és védőszemüveget privát úton kellett szereznie magának, majd hozzátette: „Az osztályom Aliexpressről rendelt FFP maszkot pluszban, hogy legyen a nővéreknek.”

Az orvos szerint

Veszélyes, hogy a használt szkafandereket is újra és újra fel kell venni.

Szerinte ez még akkor is kockázatos, ha rendszeresen lefújják ezeket fertőtlenítővel. „Nem csak koronásokkal foglalkozunk. A korábbi betegeinket is visszük tovább. Velük találkoznunk kell, ami azt jelenti, hogy extra védelemre lenne szükségünk, hogy ne fertőzzük meg őket.”

Az orvos azt mondja, most a legnagyobb probléma a fizetésük. A veszélyhelyzet kihirdetésekor ugyanis megtiltották, hogy az egészségügyi dolgozók másodállást vállaljanak, így most csak az állami fizetésből kell megélniük. De a Fidesz-kormánytól eddig még semmilyen anyagi segítséget nem kaptak, ami miatt konkrétan már megélhetési problémáik vannak.

Az orvos szerint a Fidesz által beígért
500 ezer forint csak “a túlélőknek jár majd”.

„Azt sem tudjuk, hogy nettó vagy bruttó. Volt olyan információ, hogy év végén kapjuk, volt olyan, hogy ez valójában juttatás, tehát kajajegyben vagy valami ilyesmiben kapjuk meg.”

Az orvos elmondta: a bérszámfejtés két hónapot csúszik, az ő márciusi fizetése pedig elment az autója szerelésére és biztosítására. Nála itt szakadt el a cérna. „Nagyon jó ez a tapsolás, és hogy küldenek ebédet, meg nagyon cukik, de ebből én nem tudom kifizetni a kötelezőmet.”

Az orvosok jövőbeni kilátásai sem túl rózsásak, mivel most kötelezően ki kell venniük a szabadságaikat, hogy ha vége lesz a vészhelyzetnek, ne tudjanak pihenni, és az elmaradt beavatkozások, műtétek, vizsgálatok biztosan el legyenek végezve.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!