Teljes hírzárlat – Központilag tiltották meg, hogy nyilatkozzanak!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke pontosan ugyanazt a néhány kérdést küldte el 91 magyarországi kórháznak a 444.hu közlése szerint, végül egytől egyig hasonló választ küldtek vissza a politikusnak:

kérdéseivel forduljon az operatív törzshöz!

Az ellenzéki politikus a kórházi ágyak felszabadításával kapcsolatban érdeklődött, mivel Kásler Miklós utasítása szerint, a fekvőbetegeket fogadó intézményekben, a közfinanszírozott ágyak 60 százalékát üressé kell tenni az esetleges koronavírus-fertőzöttek ellátása céljából.

Tóth az alábbi kérdéseket küldte el az intézményeknek:

  • Hány ágyat kellett felszabadítani? (telephelyenként)
  • Hány beteget kellett hazaküldeni?
  • Hazaküldés előtt végeztek-e rajtuk vírustesztet?
  • Tájékoztatták-e a betegek lakóhelye szerinti helyi önkormányzatot, hogy ellátásra szoruló személyek hazaszállítása történik?

Kérdéseire azonban konkrét választ egyik kórháztól sem kapott, ugyanis mindegyik az Operatív Törzshöz irányította Tóth Bertalant. A 91 intézmény közül az egyik azonban válaszában azt leírta, hogy

nem önszántukból nem adnak választ kérdéseire, hanem erre külön utasítást kaptak a minisztériumtól.

Ezután fordult az MSZP elnöke Pintér Sándorhoz és Kásler Miklóshoz, az Operatív Törzs irányítóihoz, kérdéseit nekik is megküldte, de április 20-a óta nem érkezett válasz rájuk.

Tehát a mindenkit foglalkoztató fontos kérdésekre a kórházak központi utasítás alapján nem válaszolhatnak, míg az Operatív Törzs, melynek ez lenne az egyik feladata, figyelmen kívül hagyja a számukra kényes és kellemetlen kérdéseket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!