Hivatalos: Káslernek és Müllernek a bizottság előtt kell Karácsony Gergely szemébe néznie

Fotó: Népszava

Eddig is ismert volt, hogy Korózs Lajos a Népjóléti Bizottság MSZP-s elnöke ülésükre meghívta Kásler Miklóst és Müller Cecíliát, hogy tájékoztassák a bizottságot a koronavírus járvánnyal kapcsolatban felmerülő kérdésekről. Később fideszes javaslatra a kör kibővült az Operatív Törzzsel.

A mai nap véglegesedett a meghívó, pontosan meghatározásra kerültek a napirendi pontok, melyeket a szocialista elnök kiegészített egy újjal. Az irat szerint Karácsony Gergely főpolgármeter is a meghívottak között van a második napirendnél, amely a főváros helyzetével foglalkozik, különös tekintettel az idősotthonok helyzetére.

Így Kásler Miklós és Müller Cecília nem tudják elkerülni a Karácsonnyal való találkozást és szembenézést,

szemtől szemben kell számot adniuk eddigi hazudozásaikról!

Nagy tétekben merünk rá fogadni, hogy Kásler el sem mer majd menni a bizottság ülésére, csak az Operatív Törzs többi tagját, főleg Müller Cecíliát küldi majd válaszolni a számukra kényelmetlen kérdésekre. A bizotság a következő napirendi pontokat tűzte ki:

 1. Tájékoztató az egészségügyi ellátórendszer koronavírus-járványra való felkészüléséről, különösen a közfinanszírozott kórházi ágyak felszabadításáról
  Meghívottak: a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs képviselői
 2. Tájékoztató Budapest, mint a járvány szempontjából kiemelten veszélyeztetett nagyváros járvány elleni védekezéséről, különösen az idősotthonokban kialakult járványügyi helyzetről és az intézmények járványügyi ellenőrzéséről
  Meghívottak:
  dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos,
  Karácsony Gergely főpolgármester
 3. A koronavírus magyarországi terjedésének megelőzése, a koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági hatásainak mérséklése érdekében a magyar embereket védő intézkedések végrehajtásáról szóló határozati javaslat (H/9656. szám)
  (Dr. Tóth Bertalan, Bangóné Borbély Ildikó, Dr. Gurmai Zita, Dr. Harangozó Tamás, Dr. Hiller István, Dr. Molnár Zsolt, Dr. Szakács László, Dr. Varga László, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Mesterházy Attila, Molnár Gyula, Szabó Sándor, Tóth Csaba (MSZP) képviselők önálló indítványa)
  (Döntés képviselői önálló indítvány tárgysorozatba vételéről)
 4. A Társadalomvédelmi Akciótervről szóló határozati javaslat (H/9792. szám)
  (Szabó Timea, Burány Sándor, Dr. Mellár Tamás, Kocsis-Cake Olivio, Tordai Bence (Párbeszéd) képviselők önálló indítványa)
  (Döntés képviselői önálló indítvány tárgysorozatba vételéről)
 5. A magánegészségügyi szolgáltatóknak a koronavírus-járvány elleni küzdelembe való bevonásáról szóló határozati javaslat (H/9706. szám)
  (Bencsik János (független) képviselő önálló indítványa)
  (Döntés képviselői önálló indítvány tárgysorozatba vételéről)
 6. A koronavírus-járvánnyal összefüggésben Magyarországra érkező európai uniós források elosztását figyelemmel követő eseti bizottság létrehozásáról szóló határozati javaslat (H/9740. szám)
  (Bencsik János (független) képviselő önálló indítványa)
  (Döntés képviselői önálló indítvány tárgysorozatba vételéről)
 7. Egyebek

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!