Karácsony állítja: bizonyítéka van rá, hogy a kormány a felelős a katasztrófáért

Péntek este a koronavirus.budapest.hu oldal nyilvánosságra hozott három levelet, amelyek szerint a főváros vezetése már azelőtt kérte a kórházakból visszakerülő gondozottak elkülönítését, hogy elszabadult volna a járvány a Pesti úti idősotthonban.

Egy negyedik levél szerint pedig a fővárosi kormánymegbízott és a helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos március végén egyenesen

még azt is fölöslegesnek tartotta, hogy teszteljék a kórházból kikerülőket!

Az első levél szerint Karácsony Gergely már március 20-án arra kérte Sára Botond fővárosi kormánymegbízottat, hogy gondoskodjanak azoknak az elkülönítéséről, akik kórházból az idősotthonokba kerülnek vissza. Április 2-án hasonló kéréssel fordult Kásler Miklós miniszterhez és Müller Cecília országos tiszti főorvoshoz, és ismét Sára Botondhoz is. Levelei mindkétszer süket fülekre találtak.

A főpolgármester azt írta: a dokumentumok bizonyítják, hogy „3 hete kérjük a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost is, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül”. A negyedik dokumentumot „a járvány budapesti terjedésével kapcsolatos legfontosabb dokumentumnak” nevezte, abban ugyanis Sára arra hivatkozva utasította el a kérését, hogy az szerinte

“szakmailag megalapozatlan”.

Sára egészen pontosan azt írta, “a negatív teszt csupán azt jelenti, hogy a mintavétel időpontjában nem volt kimutatható a vírus. Ez az eljárás álbiztonságot adhat, ill. fölösleges laboratóriumi vizsgálatokat, költségeket generál. Kérem, hogy a betegek átvételét/átadását ne nehezítsék meg az amúgy is járványos időszakban.

levél
Forrás: koronavirus.budapest.hu

A levelek minimum megkérdőjelezik, ha nem egyenesen cáfolják azt a kormányzati narratívát, amelyek a főváros ellenzéki vezetését, köztük Karácsony Gergelyt akarják napok óta beállítani bűnösnek a katasztrófáért. Hogy valójában ki mulasztott, illetve ki tehet arról, hogy péntekre már 151 fertőzöttet, és 7 halálesetet regisztráltak az otthonban, azt mielőbb ki kell majd vizsgálni. A kormány egyelőre nem úgy tűnik, hogy hajlandó lesz beismerni a felelősségét, sőt, Orbán Viktor és a Fidesz tegnap uszítókampányba kezdtek Karácsony ellen, jelezve, hogy őt próbálják majd bűnbaknak beállítani a történtekért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!