Régen kamuztak már ekkorát kamerák előtt – egy óra alatt bukott meg, amit mondtak

Végre kiállt Orbán Viktor az ország elé, hogy elmondja, hol is tartunk most a koronavírus elleni küzdelemben. A sajtótájékoztatón Orbán mögött állt az operatív törzsnek hívott testület, akik felelősek a témában minden szakmai kérdésért.

Ahogy vártuk, Orbán bár válaszolt újságírói kérdésékre is, mégsem mondott semmit, vagy legalábbis semmi olyan új információt nem kaptunk tőle, amit eddig nem lehetett volna olvasni a sajtóban. Sebaj, gondoltuk, ez első számú politikai vezetőnek nem is feladata a szakmai részletekbe belemenni, majd megteszik azt a háta mögött állók. Így is történt, Kásler Miklós miniszter válaszolt az újságírók részletekre is kiterjedő kérdéseire.

Elmondta például, a két iráni fertőzött diákkal kapcsolatban, hogy február 22-én jöttek vissza Iránból, 24-én jelezték a Semmelweis Egyetem felé, hogy bizonyos panaszaik vannak, találkoztak az egyetem üzemorvosával, és csak most került sor arra, hogy mintát vegyenek tőlük és karaténba kerüljenek!

Kásler szerint, a diákok a saját jelzésük után még tíz napig szabadon terjeszthették a vírust, ahogy a miniszter fogalmaz: “Hát… élték az egyetemisták életét”. Majd döbbenetes cinizmussal elmondja a válaszában, hogy tulajdonképpen

gőzük sincs arról, hogy kikkel találkoztak abban a 10 napban!

Akárhogy is nézzük, ez azért aggodalomra ad okot, hogy a biztonságunkért felelős csapat egyik vezetője szerint ez így rendben van, hogy fertőzött területről érkezők, miután ezt jelezték is, csak tíz nap múlva kerülnek karanténba! Szerencsénkre -amit nem Orbánnak és a csapatának köszönhetünk- a Kásler által elmondott történet köszönőviszonyban sincs a valósággal! Ugyanis, a sajtótájékoztató után szinte azonnal közleményt adott ki a Szent István Egyetem, amiből az derült ki, hogy

Káslernek, így az operatív törzsnek fogalma sincs arról, hogy mi történt valójában,

mert a diák például 28-án érkezett, és önkéntes házikaranténba vonult. Egyenlőre úgy néz ki, felelősebben viselkedett, mint akik a védelmünket szolgálják. Azt is hozzá kell tenni, hogy napokig nem tudták azt sem, hogy ez a diák hol tanul, mert hiába tudták a nevét, ez alapján ezt nem sikerült kideríteni!

Mindent összevetve, megnyugtatónak tűnik, hogy a kormányzat komolyan veszi a problémát, gyakorlatilag korlátlan forrásokat biztosít a megoldásra, de félő, hogy a pártemberekkel feltöltött állami szervek nehezen, vagy sehogy sem tudnak majd megbirkózni a feladattal.

Jó lenne már észhez térni, megfizetni az egészségügyi alkalmazottakat, és pártkatonák helyett visszahozni a kirugdosott szakembereket, mert most szószerint az életünk a tét!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!