Rogánnak vége, ebből már nincs visszaút – végleg megtört a politikai karrierrje

Az önkormányzati választás kudarca után sokan találgatták, ki fogja a Fideszen belül elvinni a balhét. Leggyakrabban Kubatov Gábor pártigazgató, kampányfőnök és Rogán Antal propagandaminiszter neve merült fel. Az utóbbi időben azonban az látszódik körvonalazódni, hogy

Rogán politikai karrierjének lesz vége.

Kubatovot az tarthatja életben, hogy bár jelentős pozíciókat veszített a Fidesz, sokszor a szavazatszám növelése ellenére történt mindez. Tehát, a Kubatov-listák működtek, a mozgósítás működött, csak az ellenzéket valamiért mégiscsak többen érezték elfogadhatónak. Ez pedig bizony a propaganda hibája, amiért Rogán volt a felelős.

Rogán lejtmenetét az is jól jelzi, hogy nincs nyilvános szereplése, hírekbe semmilyen témával nem kerül be, miközben ő volt az a politikus, aki karrierje építése során talán a legnagyobb mértékben, tudatosan használta a bulvár médiát.

Kormányzati vonalon is háttérbe szorult, mert bár egyenlőre miniszter, de a tájékoztatásért februártól már külön miniszteri biztos felel majd. Farkas Örsöt nevezte ki Orbán a feladatra, aki nemcsak  kiváltja Rogán nyilvános szerepléseit, de még a szakminisztériumok médiamegjelenéseit is ő fogja irányítani.

A harmadik indikátor, a mindig jó szimatú pénzemberek és NER közeli vállalkozók viselkedése Rogánnal szemben. Ők egyre kevésbé számolnak a miniszterrel, egyre kevesebb üzleti tárgyalásra hívják meg, ez pedig azt jelenti: súlya és befolyása egyre kisebb.

Az meg már végleg a pletyka és összeeskövés elméletek közé tartozik, hogy az Ördög Ügyvédje blog utolsó bejegyzése Borkai után az volt, hogy “felkészül Rogán”, és ezzel lenne összefüggésben a hirtelen és csendben bejelentett válása. Mindenesetre rájár most az egykori üdvöskére a rúd, mind a politikában, mind a magánéletben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!