Orbán megmakacsolta magát – Nem kér a segítségből

AFP Photo/Kisbenedek Attila

A Spirit FM műsorának egyik fő témája az Európai Néppárt és a Fidesz elidegenülése volt. A műsorban megszólalt Navracsics Tibor, volt uniós biztos is, aki kijelentette, hogy az elmúlt években az Európai Néppárt valóban jelentősen és látványosan balra tolódott, ám az is megfigyelhető, hogy

“a Fidesz is mozgott, csak pont az ellentétes irányba”.

A volt uniós biztos hozzátette továbbá, hogyha valaki megnézné ma a Fidesz 2009-es EP-választási programját, “akkor ahhoz képest világos különbségeket lehet látni– közölte a 444.hu.

Navracsics szerint jelenleg egy olyan helyzet állt elő, amiben a feleknek állásfoglalást kellett tenniük, csak a magyar kormánypárt és a Néppárt, pont az ellentétes irányba mozdultak el.

A jelenlegi elmérgesedett helyzet javítására Navracsics felajánlotta segítségét mindkét félnek, így ő közvetített volna a felek között, de erre a segítségre a magyar miniszterelnök nem tartott igényt.

“Segítségemet nyilvánvalóan nem kérte, de a közbenjárásomat sem,”

– tette hozzá a volt uniós biztos.

Ha a Fidesz végleg szakít a Néppárttal, akkor elképzelhető, hogy talál magának szövetségeseket egy új frakció felállításához, de ezzel az is bekövetkezne, amit Orbán nagyon nem szeret. Irányítana egy frakciót, de mivel az elenyésző létszámú lenne, így az unió döntéseibe szinte semmilyen beleszólása nem lenne.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!