Elszólta magát – Kamerák előtt árulta el, hogyan kedvezhetnek Mészárosnak

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég, még tavaly áprilisban nyerte el a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszán épülő árapasztó tározó kivitelezését. Az akkori becslésekkel ellentétben jóval drágábban, 7 milliárd forinttal többért dolgozhat majd a felcsúti vállalkozó, összesen 26 milliárd forinttért – közölte a 444.hu.

A gátépítéshez szükséges homokot azonban Mészáros nem megvenné, inkább kitermelné.

Az egyetlen bökkenő a dologban, hogy mindkét helyszín, melyet kinézett magának, tájvédelmi területen fekszik,

így a jelenlegi jogszabályok (még) tiltják, hogy bányát nyissanak ezeken a helyeken.

Azonban úgy néz ki, mégse kell majd elállnia tervétől a milliárdos üzletembernek. Az RTL Klub Híradója felkereste a Mészáros és Mészáros Kft. képviseletében eljáró cég vezetőjét, aki a kamerák előtt vázolta fel a ‘kiskaput’, mely segítségével minden akadály elhárulhat majd előlük, hogy természetvédelmi területen is bányát tudjanak nyitni.

A cégvezető szerint, mivel a hatóság így nem adja ki nekik a szükséges engedélyeket, ezért hat hónapra kérik az engedélyezési eljárás felfüggesztését.

Ez idő alatt pedig elképzelhető lesz, hogy a minisztérium és az illetékes hivatalok is átminősítik majd a területet olyanra, ami már kedvező lesz Mészárosnak.

Máskülönben semmi értelme nem lenne az eljárás felfüggesztésének, hisz ha most jogszabályba ütközik a bányanyitás, és nem történik változás, akkor az hat hónap múlva is hasonló eredménnyel zárulna.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!