Orbán megnevezte, hogy ki áll a tegnapi EP szavazás hátterében

Péntek reggel megtartotta szokásos interjúját Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, ahol nagyjából fél órában összefoglalta az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit. Beszélt Gyöngyöspatáról, az elítéltek kártérítéseiről, Kurzról és természetesen a csütörtöki Európai Parlamenti (EP) szavazásról is – közölte a 444.hu.

Csütörtökön megszavazták az EP-ben, hogy folytatják a Magyarország ellen indított hetes cikkely szerinti eljárást. Az EP frakciói közül ezt, még a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt is támogatta. Erről Orbán úgy vélekedett, hogy nagy nap volt, és szerinte továbbra is bevándorláspárti többség van Brüsszelben.

“Érzem rajtuk, hogy lenéznek bennünket”

– mondta Orbán.

A miniszterelnök szerint, Brüsszelben azt gondolják, hogy mi, magyarok, “elmaradott állapotában vagyunk az emberiségnek”. Valamint úgy gondolja, hogy ott örülnek a bevándorlóknak, míg ő egyáltalán nem örül nekik. “Én nem látom a szépségét, inkább félek ettől” – fogalmazott beszédében a kormányfő.

Orbánnak arról is megvan a véleménye, hogy saját pártcsaládja, az Európai Néppárt is megszavazta csütörtökön a határozatot. Kijelentette, hogy

“Egy centiméterre voltunk, hogy kilépjünk a Néppártból”.

Hozzátette azonban, hogy reményt adott számára az, hogy a spanyolok, a franciák és az olaszok is kiálltak mellettük. “Ha a szövetségeseink elárulnak minket, ott nincs keresnivalónk. De ha ők kiállnak mellettünk, az ad reményt. Másként ma reggel már nem lennénk tagok”.

Végül Orbán rávilágított minden baj forrására, meghatározta, hogy mi miatt került Magyarország Brüsszel célkeresztjébe. Szerinte nagy a befolyása az Európai Parlamentben a Soros-hálózatnak, akik aktívan tevékenykednek is a háttérben. Soros György az aljas módon megszerzett vagyonát arra használja fel, hogy képviselőket vásároljon meg, és kiterjedt hálózatot működtessen. Orbán szerint ezt úgy nevezik, hogy oligarcha (ő már csak tudja), és

“a világ első számú oligarchája Soros György”.

A miniszterelnök arról is kifejtette véleményét, hogy miért nem beszél erről senki sem Brüsszelben. Szerinte ha valaki szóvá meri ezt tenni, akkor Soros akcióba lendül, és az újságírók akik neki dolgoznak, mindenféle mocskot összehordanak az adott politikusról a lapokban és az interneten.

Orbán szerint ezt “nehéz kibírni. Engem nyolcszor öltek meg, nyolcszor támadtam fel, én már nem félek ettől” – mondta.

A jövőre koncentrálva kijelentette, hogyha a néppárt nem áll ki Magyarország mellett, akkor új kereszténydemokrata mozgalmat kell majd indítani, amihez biztosan találni fog szövetségeseket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!