Tavaly a rászorulókon nyerészkedett Mészáros Lőrinc és Tiborcz István

Kép forrása: Facebook

Az Erzsébet-program azoknak a nagycsaládosoknak nyújt kedvezményes nyaraltatást, akik alacsony jövedelemmel rendelkeznek. Lényege, hogy a programban résztvevők csak a teljes ár töredékét fizetik ki, nagyjából összesen 20 ezer forintot az egész családra, a hiányzó összeget pedig az állam teszi hozzá az Erzsébet-utalványok forgalmazásának pénzügyi eredményéből

Tavaly volt két olyan szálloda is, melyek kizárólag csak a programban résztvevőknek nyitottak ki.

Ezek Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthetőek, és összesen 490 millió forintot szakítottak az Erzsébet-programból.

Ráadásul a közel félmilliárd forinttért még komolyabb erőfeszítéseket se kellett tenniük, mivel az Erzsébet-programmal szerződő üdülőhelyek, fix számú vendégeket kapnak úgy, hogy például még reklámra se kell költeniük.

A balatonaligai hotelt, a Club Aligát, mely 2018 nyara óta Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe tartozik, valamint a keszthelyi Hullám Hotelt, ami szintén Mészáros érdekeltségéhez köthető, a hvg.hu cikke szerint egész évben az Erzsébet-programból érkező vendégekkel töltik meg.

Az Erzsébet-program sajtóosztálya a szálláshelyeknek kifizetett üdülési költségek nyilvántartását eleinte nem nagyon akarta kiadni, végül az adatvédelmi hatóság felszólítására kénytelenek voltak. Ebből kiderült, hogy az említett két hotelben összesen 490,83 millió forint összegben foglaltak 3 vagy 4 éjszakás üdülést a pályázaton nyertes családok.

A Club Aligában 8,9 ezer fő szállt meg 386,1 millió forint értékben, míg a Hullám Hotelben 2,4 ezer fő 104,73 millió forint értékben.

A lap cikkéből az is kiderül, hogy az Erzsébet-programban nyaralók nem voltak teljesen elégedettek a két szálloda színvonalával:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!