Döbbenetes hír: “emberi test tiltott felhasználása” a vád a miskolci kórház ellen

Képünk csak illusztráció, nem a cikkben említett intézményben készült.

Döbbenetes dolgok derültek ki Polt Péternek az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére adott válaszából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházkapcsán. A képviselőnő kérdésére érkezett válaszból kiderült, hogy

  • emberi test tiltott felhasználásának bűntette miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz, ez felderítési szakaszban van;
  • maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság is nyomoz, ez az ügy is a felderítésnél tart;
  • különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt is folyamatban van egy nyomozás a Nemzeti Nyomozó Irodán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz, de még ezek az ügyek is a felderítési szakaszban vannak.

Az ügy az Esti Újság hasábjain látott először napvilágot, ahol megírták, hogy

Szervkereskedelem, csalás, közokirathamisítás, és különös drog-ügyek miatt nyomoz a rendőrség a miskolci kórházban!

Amint írják, felmerült a gyanú, hogy a kórházban engedély nélkül végeznek mesterséges megtermékenyítést úgy, hogy erről a Kaáli Intézet nem tud, beavatkozásonként pedig negyedmilliót kérnek az érintettek. Az oldal arról is írt, hogy a kórházban kórlapokat is hamisítottak, hogy ne lehessen műhiba miatt perelni az intézményt, illetve a a szülészeti osztály fejlesztésére érkezett pénzből parkolót és raktárt építettek.

Bangóné feltette a kérdést Kásler Miklós flelős miniszternek, hogy “Igaz-e, hogy roma származása miatt,

tudtán kívül, a beleegyezése nélkül szülés után, orvosi utasításra, elköttették egy anya petevezetékét

azért, hogy többet ne szülhessen?”  Az ügyben és a konkrét kérdésekben Kásler hallgat, egyenlőre csak annyi konkrétumot lehet tudni, amit Polt Péter megírt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!