Nincs tovább – Elkészült a néppárti jelentés a Fideszről

Nem volt egy túl gyors folyamat, de végre elkészült az a jelentés, melyet a Néppárti “bölcsek” készítettek a Fideszről, és a Népszava információi szerint, az már az EPP elnökének asztalán van.

A lap arról is értesült, hogy

az EPP február 3-4-ikén ül össze és hozza meg döntését, a tavaly márciusban felfüggesztésre került Fidesz jövőjéről.

Donald Tusk, az Európai Néppárt nemrég megválasztott új elnöke pedig felpörgette a dolgokat, már egyeztetéseket is kezdeményezett a tagpártokkal, német sajtóértesülések szerint pedig hamarosan Orbán Viktorral is találkozni fog, hogy előzetesen tárgyaljon vele.

A lapnak nyilatkozó néppárti tagok, akik nevük elhallgatását kérték, azt mondták, hogy a végkimenetelt még nem lehet megjósolni.

Azt azonban biztosra vették, hogy a Fidesz nem ússza meg az elszámoltatást.

Egyik legvalószínűbbnek a felfüggesztés meghosszabbítását tartják, míg a Fidesz kizárására kevés esélyt látnak. Azonban azt is elmondták, hogy arra is komoly esélyt látnak, hogy ha úgy döntene az EPP, hogy meghosszabbítják a magyar kormánypárt felfüggesztését, akkor az önként lépne ki a Néppártból.

A legtöbb szakértő azzal ért egyet, hogy a Néppárt szempontjából az lenne a legjobb megoldás, ha a Fidesz önként távozna, mivel ezzel megelőzhető lenne, hogy az Orbánnal szimpatizáló néppártiak felelősségre vonják az EPP vezetőségét.

Az is amellett szól, hogy nem úszhatja meg a felelősségre vonást a Fidesz, hogy Nagy-Britannia kilépése már biztosra vehető, és mivel egyetlen brit párt sem tagja az EPP-nek, így a néppárti frakció relatíve erősödni fog. Annak pedig ezzel kisebb jelentősége van, hogy kizárják a Fidesz képviselőit a pártcsaládból, vagy nem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!