Fontos harc dúl Magyarországon – A kormány a nemzet szabadságát akarja elvenni

A nemrég nyilvánosságra került adatok azt bizonyítják, hogy sok esetben olyan fideszes kötődésű szervezetek kaptak a kulturális tao-t helyettesítő támogatásból, melyek egyébként arra jogosulatlanok lennének – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja.

Gy. Németh Erzsébet, aki Budapest kultúráért felelős főpolgármester-helyettese is, kijelentette, hogy milliárdokat osztott szét a kormány a kultúrára szánt támogatásból a “fideszes bűnszervezetek” között.

Az ellenzéki párt szerint ezzel pedig a Fidesz lényegében beismerte, hogy politikai alapon akarják átalakítani a kulturális életet.

A főpolgármester-helyettes elmondta továbbá azt is, hogy a támogatásokból olyan fideszes önkormányzatok, Fidesz-közeli szervezetek és fideszes politikusok családi cégei részesültek, melyek sok esetben egyáltalán nem foglalkoznak előadó-művészeti tevékenységgel.

Gy. Németh példaként emelte ki Bajkai István fideszes politikust, akinek a felesége 70 millió forintot kapott, valamint szintén kiemelte, hogy a fideszes L. Simon Lászlóhoz köthető cégek székhelyére bejegyzett Levendula Színpad Kulturális Kft 125 millió forintban részesült.

A DK elnökségi tagja úgy vélekedett, a kormánypárt csak azért szüntette meg a kulturális tao-t, hogy ők dönthessék el, kik kapnak pénzt, így lényegében szinte csak fideszesek jutnak támogatáshoz. Gy. Németh hozzátette, hogy a színháztörvényt is a kultúra politikai alapú irányítása érdekében fogadtatták el, és ezért akarták “beszántani” a Nemzeti Kulturális Alapot is.

“Aki fel akarja számolni a kultúra szabadságát, az a főváros, illetve a nemzet szabadságát akarja elvenni, ám Budapest meg fogja óvni a kultúra szabadságát”

– közölte Gy. Németh Erzsébet az atv.hu beszámolója szerint.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!