Orbán tajtékzik: belülről kezdték el kritizálni a rendszert

Újabb fideszes politikus szállt bele páros lábbal Orbán rendszerébe! Pokorni Zoltán a december 11-én megjelent ingyenes Pesti Hírlap első számában olyan erősen kritizálta a Fidesz által átalakított iskolarendszert, hogy a pártközpontban valószínűleg még most sem tértek magukhoz. A XII. kerület polgármestere ugyanis egyértelműen megtagadta a Fidesz összes olyan állítását, mely szerint az oktatásban minden rendben van.

A fideszes egykori oktatási miniszter kijelentette: „az általános iskoláink kudarcosak.”

Pokorni részletesen is kifejtette, mit ért ez alatt: Mint mondta, „nem lehet közismereti tárgyakat annyira csökkenteni, mintha tökéletesen működő általános iskoláink lennének. Igaz, nem a szakiskolák dolga megtanítani őket szorozni és olvasni, de ha az általános iskola nem tudja megtanítani, akkor az ő dolguk. Nem lehet, hogy ne csinálja senki.”

A fideszes politikus a Waldorf iskolák helyzete kapcsán azt is megemlítette, hogy szerinte elképzelhető egy olyan állami iskolarendszer, amely képes a társadalom sokszínű és eltérő igényeit és gondjait kezelni, megoldani, de ehhez

Pokorni szerint az állami iskoláknak jóval nagyobb önállóságot, autonómiát kellene kapniuk.

Az egykori oktatási miniszter szerint a bürokratikus keretrendszernél egy sokkal  nyitottabb, gyorsabb akciót követelő iskolarendszerre lenne szüksége a magyar társadalomnak.

Kíváncsian várjuk, mit szólnak mindehhez a Fidesz oktatáspolitikusai, illetve maga Orbán. Hisz akárhogy is vesszük, egy saját befolyásos párttársuk mondta ki, hogy amit az oktatásban eddig csináltak, az kudarc.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!