Átverték a nyugdíjasokat: van akit segítség helyett büntettek

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nem tudta meghazudtolni magát a kormány, ebben az esetben sem. Miközben minden csövön a nyugdíjemelést fújják, elhallgatják, hogy bizony úgy tették meg ezt, hogy

sok kisnyugdíjasnak nincs benne köszönet!

Pedig, valószínűleg vannak olyanok a kormány házatáján, akik el tudták volna végezni azt az egyszerű matematikai műveletet, ami megmutatja, miként szúrtak ki sokakkal! Ugyanis, több szociális juttatás, a minimálnyugdíj értékéhez van kötve, amit az Orbán kormány egy fillérrel sem emelt meg, így az tíz éve 28 500 forint. Közgyógyellátásra az jogosult, akinek a nyugdíja nem haladja meg a nyugdíjminimum 150 százalékát.

Most azonban vannak olyanaok, akiknek az emelés azt eredményezi, hogy kicsúsznak a támogatotti körből! A Népszava konkrét esetet is említ, amikor az 1000 forintos nyugdíjemelés miatt 6000 forintos közgyógyellátástól esett el az illető. Mindez nem egyedi eset, sokaknak átok lett a nyugdíjemelésből.

Természetesen, a kormány ezt könnyen orvosolni tudná vagy azzal, hogy megemeli a nyugdíjminimumot, vagy egyszerűen forintosítaná, azokat az összeghatárokat, ahol még járnak ellátosok, és ahol már nem. De úgy tűnik,

a kormánynak nem célja, hogy segítsen a legszegényebb nyugdíjasokon!

Nem hiába követeli már évek óta az ellenzék az összeg megemelését, aminek a legnagyobb jelentősége éppen ebben van, hogy ehhez kötődik sok szociális juttatás megszerzése. Azonban Orbánnak úgy látszik ez megfelelő:

1000 forint emelésért cserébe elvesz 6000-et!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!