Kövér páros lábbal szállt bele Orbánba – nem tudjuk mi lesz, ha szemtől-szemben találkoznak

A Fidelitas ma tartotta tisztújító kongresszusát, ami teljesen érdektelen eseménynek indult, hiszen a szervezet nem teljesít Orbán szerint sem teljesít túl jól, ami meg is látszik a Fidesz választási eredményén: a 30 év alatti korosztályban szerepeltek a legrosszabbul. Így akár érdekes is lehetett volna, ki fogja vezetni a szervezetet, ha nem Illés Boglárka EMMI helyettes-államtitkárt dobták volna be a játszótér vezetésére.

A meghívott vendégek mindegyike szépen elmondta a számára kötelező mondatokat, így akár az unalom meg is fojthatta volna teljesen a résztvevőket, de aztán jött Kövér László, és a házelnök szavaitól támadt némi bizonytalanság az Ifjú Gárdisták Fidelitas aktivisták soraiban. Ugyanis Kövér azt mondta, hogy

“A liberális és semmilyen más értelemfosztó jelzővel el nem látott demokrácia intézményei,

a társadalmi igazságosság eszményei, és a nemzeti gondolat mögé lehető legszélesebb politikai társadalmi és szellemi-erkölcsi többséget teremteni, ez a mindenkori feladat, és ez biztosíthatja a nemzetépítő politika cselekvőképességét.”

Nos, ez bizony szembemegy  Orbán Viktor 2014-ben meghirdetett, és azóta többször hangoztatott programjával, az illiberális állam építésével! Nem tudjuk, hogy mi áll a háttérben, vajon Kövér egyértelmű kritikája Orbánnal szemben, miszerint nemjött be ez az egész illiberális nyomulás, vagy egy csak egy új kommunikációs korszakot nyitott meg Kövér.

Lehet, hogy innentől kezdve megpróbálnak európaibbnak látszani, és most, hogy igazán esélyes, hogy kiteszik őket a Néppártból, megpróbálnak szalonképesebbnek látszani. De adunk esélyt arra is, hogy Orbán már nem hallgat semmilyen belső kritikára, így a közelállók (már akinek van mersze) nyilvánosan próbál meg üzenni.

Az elkövetkező napokban kiderül, Kövér szembe megy-e Orbánnal, vagy épp ellenkezőleg, menti a főnök bőrét, hogy ne Orbánnak kelljen visszakoznia a régebbi kijelentéséből.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!