Pikó András bekeményített – Az fizesse a büntetést, aki azt elkövette

Forrás: Pikó András / Facebook.com

A VIII. kerületi lapra 500 ezer forintos bírságot szabtak ki, mivel az a kampányban törvényt sértett. Ezt a jogerős büntetést a frissen megválasztott független ellenzéki polgármesternek kéne befizetnie a kerület költségvetéséből – közölte a 444.hu.

Pikó András szerint azonban ezt az összeget nem a kerületnek kéne kifizetnie, így ha van rá jogi lehetőség, akkor személyesen Nyerges Zoltán egykori, közös megegyezéssel távozott főszerkesztőn fogja behajtani, írta a polgármester a Facebook oldalán.

Korábban a választási bizottság épp Pikó bejelentése nyomán mondta ki, hogy

a közpénzből működő lap megsértette a választási eljárásról szóló törvény, jelöltek és jelölő szervezetek esélyegyenlőségére vonatkozó pontját,

valamint eltiltotta a Józsefváros című kerületi lapot a további jogsértéstől.

A lapnak minden jelöltet be kellett volna mutatnia, mivel közpénzből működtette az önkormányzat, ehelyett nyíltan kormánypropagandát folytattak. A Pikó András által korábban kifogásolt lapszámban 20 oldalából 10-en szerepeltek fideszes politikusok, míg ellenzékiek egyiken sem.

Pikó azt is megemlíti bejegyzésében, hogy a kerületi lap a héten valamiért nem jelent meg, pedig a főszerkesztő távozása ellenére, meg kellett volna.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!