Egy ország mondta: Elég! Ezeken a helyeken bukott a legnagyobbat Orbán

A tegnapi önkormányzati választás alapvetően átformálta a magyar politikai térképet. Olyan jelentős pozíciókat vesztett a Fidesz és nyert az ellenzék, hogy annak jelentős hatása lesz a 2022-es országgyűlési választásokra is.

Mutatjuk sorban, hol bukta a Fidesz a legnagyobbakat!

  1. Főpolgármester
    Karácsony Gergely meggyőző fölénnyel, a szavazatok 50,86 százalékával nyert, miközben Tarlós István alig több mint 44 százalékon végzett. A két kamujelölt, Puzsér és Berki most nem jött be a Fidesznek.
  2. Fővárosi közgyűlés
    A fővárosi közgyűlésben az ellenzék megszerezte a többséget 18 fővel, míg a Fidesznek 13 hely jutott, kiegészítve 2 fideszes támogatottságú független taggal.
  3. Fővárosi kerületek
    A 23 fővárosi kerületből 14-et szerzett meg most az ellenzék az eddigi négyhez képest, így az eddig is ellenzék vezette 13,14,15,19. kerület mellett most már az ellenzék vezetei az 1,2,3,4,6,7,8,9,11,18. kerületet is. E mellett jelentős a növekedés az ellenzéki képviselők számában is, hiszen az eddigi 178 képviselői szék helyett 259-et szerzett az ellenzék.
  4. Megyei jogú városok
    A 23 megyei jogú városból eddig Szeged, Salgótarján, Hódmezővásárhely volt ellenzéki vezetésű. Most tízre bővült az ellenzék által vezetett megyei jogú városok sora: Miskolc, Pécs, Eger, Dunaújváros, Tatabánya, Érd, Szombathely és az eddig is ellenzéki Szeged, Salgótarján, Hódmezővásárhely.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!