Trócsányi leszerepelt – Bebizonyosodott, hogy nem mond igazat

Fotó: Népszava/ Tóth Gergő

Dobrev Klára a DK EP-képviselője szerint, azután, hogy Trócsányi Lászlót leszavazták az Európai Parlamentben, és semmilyen jogi eljárásra nincs lehetősége Orbán emberének, valamint elképzelhetetlennek tartja azt is, hogy a történtek ellenére mégis Trócsányit jelöljék biztosnak.

A DK-s képviselő elmondta, hogy büszke az Európai Parlamentre, mert megmutatták, hogy valami nincs rendben. Szerinte aki kormányzati tisztséget vállal, az nem kaphat állami pénzt, illetve annak közeli hozzátartozója sem.

“Trócsányi nem mond igazat és most a bizottság előtt is kiderült, hogy nem mond igazat”

– közölte Dobrev Klára.

Trócsányi bukását az okozta, hogy összeférhetetlenséget állapítottak meg az ügyvédi irodájával való kapcsolata miatt, az EP jogi szakbizottságában.

Dobrev szerint ezután a “morális megsemmisülés” után, elképzelhetetlen, hogy mégis Trócsányit jelölje a bizottsági elnök. Hozzátette, ha ez mégis megtörténne, akkor a volt igazságügyi miniszter a külügyi bizottság meghallgatásán bukna el.

Arra a kérdésre, hogy milyen jogi eljárás következhet, melyre Facebook-bejegyzésében utalt Trócsányi, Dobrev azt mondta, “semmilyen”. Kijelentette:

semmi lehetősége nincs már Trócsányinak, és ezt a Fideszen belül is tudják, de megpróbálják úgy beállítani, mintha nem a volt igazságügyi miniszterrel lenne a baj.

A DK EP-képviselője hozzátette: “de, Trócsányival van a baj”.

Dobrev azt is elmondta az ATV műsorában, hogy egy nagyon picit sajnálja, hogy elmarad Trócsányi jövőheti meghallgatása, mivel nagyon sokat készült rá. Ő azt kérdezte volna a volt igazságügyi minisztertől, hogy ha ő alkalmasnak tartja magát arra, hogy védje az unió értékeit, akkor mit tett az ellen, hogy Magyarországon pont az ezekkel ellentétes intézkedéseket ne foglalják törvénybe?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!