Polt az Orbán-rendszer egyik kiszolgálója – Kettős mércét használ az ügyészség

Fotó: Népszava

Írásbeli kérdéssel fordult Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselője Polt Péter legfőbb ügyészhez, melyben arra lett volna kíváncsi, hogy miért alkalmaz kettős mércét az ügyészség a választási bűncselekmények feltárásánál – közölte a hvg.hu.

A Párbeszéd képviselője példaként említi meg levelében, hogy a Magyar Nemzet cikkében megfogalmazott gyanúsítás miatt azonnal házkutatást tartottak Pikó András, VIII. kerületi összellenzéki jelölt kampányközpontjában, ellenben a kamupártok ügyében az ügyészségnek nem sikerült senkit sem felelősségre vonnia, valamint a támogatási összegek is eltűntek.

Polt Péter végül szerdán tette közzé írásbeli válaszát, melyben az eredeti kérdésre érdemi választ nem adott,

ellenben leírta, mi történt a Párbeszéd képviselője által említett ügyekben.

Polt szerint még felderítési szakaszban van a Pikóék elleni nyomozás, és még senkit sem hallgattak ki az ügyben. Hozzátette, az, hogy kimondta a Fővárosi Választási Bizottság, hogy két fotó alapján a helyi választási bizottság nem állapíthatott volna meg jogsértést (ami alapján végül elindult a nyomozás), irreleváns a nyomozás szempontjából.

A másik üggyel kapcsolatban pedig kifejtette, hogy Lévai Katalin hamisított ajánlóíveivel kapcsolatban két embert is kihallgattak, de végül nem vontak felelősségre senkit, mivel nem lehetett bizonyítani, hogy bármelyiküknek is tudomása lett volna arról, hogy hamisak az ajánlóívek.

Polt továbbá elmondta azt is, hogy jelenleg több nyomozás is folyik a kamupártok ellen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!