Erővel veszik el, ami kell nekik: most mások lakására fájdult meg a kormány foga!

Elképesztő újabb tervet eszelt ki az Orbán-kormány, melyet minden bizonnyal majd csak az önkormányzati választás után fognak véghez vinni. Korábban már bebizonyosodott az MTA kutatóhálózatainál, hogy amit Orbánék elterveznek, azt ha kell, akkor erővel veszik el.

Most egyetlen törvény megváltoztatásával venné vissza az Orbán-kormány az állami bérlakásokat!

A hvg.hu információi szerint a Miniszterelnökség már keményen dolgozik az erről szóló tervezeten, hogy mielőbb kilakoltathassák és kisajátíthassák a világörökségi területen fekvő, illetve a műemléki épületekben lévő bérlakásokban élő bérlőket. Ez leginkább a Budai Várra illetve az Andrássy út patinás épületeire vonatkozik, hisz ezeken a helyeken bérlakások helyett, Orbánék szívesebben látnának kormányzati épületeket, vagy épp kereskedelmi-turisztikai célra használt ingatlanokat.

A kormány törvénymódosítása azt is magába foglalná, hogy a jelenlegi bérlőknek cserelakás helyett, csak egy kisebb összeg járna, melyből meg kéne oldaniuk a későbbi lakhatásukat.

A lap azt írja, hogy a készülő tervezet szerint, a bérleti szerződéséket is egyszerűen fel lehetne mondani hat hónapos felmondási idővel. A Miniszterelnökség javaslata szerint, mindezt elég lenne csak levélben közölni a bérlőkkel, majd a levél átvételétől számítva,

a felmondási idő leteltével, meg is szűnne a bérleti jogviszony úgy, hogy ez ellen az állami lakás bérlője bármit is tehetne.

A szerződések könnyített felmondásának lehetősége az állami bérlakásoknak egy meghatározott körére vonatkozna csak, így a tervezett törvénymódosítás alapján: a világörökségi helyszíneken fekvő ingatlanokra, a műemléki védelem alatt álló ingatlanokra, illetve a földhivatalnál műemléki jelentőségű terület-jelleggel bejegyzett ingatlanokra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!