Árfolyamválság – A kormány nyerészkedik a rossz euróárfolyamon!

Fotó: REUTERS/Francois Lenoir/

Most, hogy hetek óta újabb és újabb negatív rekordot állít fel a forint, melynek gyengülése ellen láthatóan a kormány nem hoz semmiféle intézkedést, az MSZP keményen kritizálta érte a Fideszt – közölte az atv.hu.

Szakács László, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy

a kormánynak nem célja erősíteni a forintot, mivel ezzel ők jól járnak, ellenben a magyar emberek, akiknek csökken a pénzük vásárlóereje.

A szocialista politikus kifejtette, hogy a kabinetnek azért is jó a gyenge, jelenleg 334 forint körüli euróárfolyam, mivel mikor a költségvetést csinálták, még 311 forinttal számoltak, és az Európai Unió legutóbbi,

2 milliárd eurós átutalásával így Orbánék 50-60 milliárd forintos nyereségre tesznek szert.

Hozzátette, a gyenge forint a kormánynak abban is segít, hogy a rossz gazdasági mutatókat kikozmetikázza. Szakács László kiemelte, 2005-ben Orbán Viktor ellenzékiként még elfogadhatatlannak tartotta, hogy egyes gazdasági összefüggések kedvezőbbé tétele érdekében szándékosan lerontják a munkával megkereshető jövedelmek vásárlóerejét.

“Ma ugyanez történik, ahhoz, hogy megfelelően makrogazdasági mutatókat lehessen kozmetikázni, ezért elinflálják, igazából értéktelenítik a forintot”

– fogalmazott az MSZP politikusa.

Kiemelte továbbá azt is: mindez a magyar embereknek azt jelenti, hogy ugyanabból a fizetésből egyre kevesebbet tudnak vásárolni. Példaként hozta fel, hogy a liszt 10 százalékkal, a sertéshús 11 százalékkal, a krumpli pedig 30 százalékkal drágult az elmúlt időszakban.

Az MSZP tehát azzal ért egyet, hogy két számjegyű minimálbéremelésre lenne szükség Magyarországon, mivel csak így kerülhető el az, hogy jövőre ne előzze le vásárlóerőben hazánkat Románia.

Szakács László kérdésre válaszolva azt is elmondta,

hogyha a jegybank nem mozdul el a kamatemelés felé, akkor tovább fog gyengülni a forint, ami már így is katasztrofális, soha nem látott szinten áll.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!