Ex-KDNP-s ellen indult eljárás rongálás miatt, rossz plakátokat választott

Rongálás vétségének gyanújával eljárás indult a volt KDNP-s Lukácsi Katalinék ellen, akik a helyi Momentum akciójának részeként Szolnokon átragasztották az újrainduló fideszes polgármester, Szalay Ferenc néhány plakátját, írja a Magyar Hang.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egyenlőre ismeretlen tettes ellen indított eljárást, az ügyben pedig szakértőt rendeltek ki.

Lukácsinak és két társának az volt a bűne, hogy Szolnokon, Szalay Ferenc fideszes polgármester plakátjaira új szlogeneket írtak, a “Nekünk Szolnok az első” helyett, hogy “Nekünk a zsebünk az első”.

A rendőri igazoltatás után, röpke két óra múlva szabadon távozhattak. Az ügy azért érdekes, mert 2018 tavaszán, az országgyűlési választásokon, amikor a Jobbik plakátjait rongálták meg hasonló módon, a rendőrség nem fogadta el a feljelentést, mert úgy ítélték meg, hogy az nem veszélyes a társadalomra, az beleesik a véleménynyilvánítás szabadságába.

Valószínűleg, ugyanebből az okból kifolyólag érzéketlen a rendőrség Egerben is, ahol az ellenzéki jelöltek plakátjait kezdték el megrongálni, egy vaskos aláírási-botrány után.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!